52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

PANG! Partitura Alternativa de Notació Gràfica

CC Joan Oliver - Pere Quart i CC Convent de Sant Agustí
09/02 i fins al 23/04/2021
 • Art i exposicions
 • Música

Mostra experimental entorn la imatge i el so

El pentagrama és la representació gràfica de les notes, els ritmes o acords d'una peça musical, entre més instruccions. El sistema que va idear Guido d'Arezzo cap al segle XII i que consistia en només tres línies, va anar-se modificant al llarg del temps fins a les cinc establertes actualment.

Però la partitura que coneixem avui en dia és la millor manera per a representar la música? Això és el que planteja en Dave MG a l'exposició PANG! Partitura Alternativa de Notació Gràfica. L'artista plàstic i musical desenvolupa un projecte pedagògic, d'experimentació i recerca envers la partitura musical, del qual en resulta una amalgama de sistemes de notació gràfica que actuen com a eina d'investigació i reflexió sobre la imatge i el so.

PANG! Partitura Alternativa de Notació Gràfica busca formes alternatives a la notació estàndard tradicional i proposa eines per a pensar, codificar i interpretar la música des dels àmbits de la improvisació i la investigació. El sistema combina recursos del disseny gràfic, la comunicació visual, la il·lustració, el còmic, la notació anglesa i alemanya, els sigils, jocs populars, textos i pentagrames per generar les partitures, tot continuant el desenvolupament de la notació gràfica.

L'exposició es pot veure durant el mes de febrer al CC Joan Oliver – Pere Quart (del 01 al 26/02/2021) i posteriorment, al CC Convent de Sant Agustí al mes d'abril. L'autor de la mostra farà una visita guiada (09/02 - 12.00 h). Si voleu anar-hi, cal que reserveu plaça prèviament.

PANG! té un alt component didàctic i convida a experimentar activament habilitant un espai dedicat a la creació. Si voleu posar-ho en pràctica, el CC Joan Oliver – Pere Quart disposa d'un petit escenari amb un piano on podreu improvisar a gust. O si ho preferiu, podeu portar un instrument. Per tal d'actuar-hi, cal demanar hora a través del web, l'espai és obert els dimecres i els divendres.


Activitats relacionades

 • Comencen el 24 d'abril i fins a exhaurir places

  On:
  Diversos centres cívics
  Quan:
  19, 24/04/2021
 • Alimentació saludable en un planeta sostenible

  On:
  CC El Coll - La Bruguera
  Quan:
  Del 06 al 29/05/2021
 • Un somni anomenat Europa

  On:
  CC Casinet d'Hostafrancs, CC La Casa Elizalde, CC Pere Pruna i CC Navas
  Quan:
  Del 13/04 al 15/05, del 08/06 al 23/07, del 07 al 29/10 i del 01 al 31/12/2021