52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Puber

Aquesta activitat forma part del projecte en xarxa:
Diversos centres cívics
Del 08/04 al 29/05, del 15/09 al 29/11 i entre novembre i desembre de 2011
  • Art i exposicions

Tanit Plana - Fotografia

Tanit Plana Pessarrodona (Barcelona, 1975) és llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra.

Els seus projectes d'investigació i producció artística han rebut diversos premis i beques. Actualment té obra a les col·leccions del Museu del Paisatge de Catalunya d'Olot, la Col·lecció Nacional de Fotografia, la Col·lecció Arxiu i Memòria de l'Ajuntament de Girona, al CA2M de Madrid i al FNAC. Fonds National d'Art Contemporain del Ministeri de Cultura francès.

La col·lecció Puber, que explora les pràctiques socioculturals dels adolescents a partir del retrat, va ser produïda i exposada per la Virreina Centre de la Imatge i comissariada per Valentín Roma, entre l'octubre de 2020 i el febrer de 2021.

D'una banda, trobem retrats de joves que pertanyen a classes i contextos diversos, que es mostren a la càmera de la fotògrafa des d'àmbits urbans teatrals, zones limítrofes on la ciutat adquireix una fisonomia espectral. Al costat d'aquests, en el mateix espai museogràfic, es presenta una selecció de 200 vídeos, feta per la investigadora cultural Estela Ortiz, que van ser realitzats mitjançant la plataforma TikTok, l'univers sonor de la qual acompanya la visita amb fragments aleatoris de diàlegs, grunyits i música. Oriol Rosell, expert en subcultures juvenils, proposa tres podcasts temàtics basats en una llista de reproducció, disponible des de l'Spotify de La Virreina Centre de la Imatge, confeccionada a partir de les tres cançons més reproduïdes pels joves participants en el projecte, durant el moment en què van ser retratats.

Aquesta mostra s'exposa ara a tres centres cívics, concebuda com una segona temporada i dividida en tres capítols específics per a cada equipament. La proposta, en la segona temporada, s'expandeix amb la constitució d'un grup de treball amb adolescents a cada un dels districtes on s'exposarà i amb els quals produiran una peça de fotografia expandida específica per a cada enclavament.


CC Can Basté
Del 08/04 al 29/05/21
Visita guiada amb reserva prèvia: 04/05 - 19.00 h

CC Joan Oliver - Pere Quart
Del 15/09 al 29/11/21

CC La Casa Elizalde
Entre novembre i desembre de 2021

Activitats relacionades