52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Segona edició dels Barcelona Blind Concerts

CC Josep Maria Trias i Peitx, CC Casa Golferichs i CC Torre Llobeta
19/10, 05, 13, 21, 27/11 i 11/12/2020
 • Música

Música inclusiva

Per segon any, l'Associació Discapacitat Visual Catalunya: B1 + B2 + B3 organitza, amb el suport de l'Ajuntament i la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona, un cicle de concerts per promoure l'oferta cultural inclusiva.

L'objectiu d'aquestes actuacions no és només l'accés de les persones amb discapacitat visual a tota mena d'activitats culturals, sinó també que pugin als escenaris com a artistes. Així doncs, les formacions que actuen als Barcelona Blind Concerts tenen una característica en comú: com a mínim una de les persones que hi participa té una patologia visual.

El cicle, que es va iniciar en línia amb la sessió de Wagner Pà en directe des del perfil d'Instagram de l'associació, comença a rodar pels Centres Cívics de Barcelona al CC Josep Maria Trias i Peitx. En Wagner Pà + OS3parceiros (05/11 – 20.00 h, en línia) es troben per experimentar els sons provinents de Brasil als anys setanta.

El pianista Marc Serrato (13/11 – 19.00 h, en línia) actuarà al CC Casa Golferichs la setmana següent. Va demostrar tenir una oïda musical absoluta des dels sis mesos d'edat. Es va posar davant d'un piano a dos anys i mig i al cap de quatre anys va entrar al conservatori. Com que no hi veu, aprèn les partitures de memòria i la música moderna la toca d'oïda.

El cicle continua al CC Torre Llobeta amb l'actuació d'en Martí Batalla (21/11 – 19.00 h, en línia). Guitarrista de formació, ha format part de diverses orquestres de cambra com acompanyant i com a solista. Els seus interessos musicals van més enllà de la clàssica, endinsant-se en el jazz o el flamenc.

El duet Khalm (27/11 – 19.00 h, en línia) format per l'Anna Sánchez i en Toni Fernández va sorgir del Taller de Músics i versiona clàssics del jazz combinats amb registres més moderns. Els podreu sentir al CC Casa Golferichs a final de novembre.

La clausura dels Barcelona Blind Concerts acaba de la mateixa manera que l'estrena: amb un concert en directe a través d'Instagram. En aquesta ocasió, podreu escoltar la música del compositor Gabriel Gorce (11/12 – 19.00 h). De fet, tots els concerts els podreu seguir pel perfil d'instagram del festival.

Si voleu posar-vos a la pell de les persones amb discapacitat visual, només cal que us instal·leu l'aplicació per a mòbil APP Tengo Baja Visión VR i des de la pantalla viureu el concert igual que les persones afectades.

Activitats relacionades

 • El CC Matas i Ramis us acompanya per les galeries més destacades

  On:
  CC Matas i Ramis
  Quan:
  01 i 15/12/2020
 • És el projecte anual de cooperació del CC Casa Groga

  On:
  CC Casa Groga
  Quan:
  13/12 i del 01 al 31/12/2020
 • Migració, arrelament, pertinença, fronteres...

  On:
  CC Casa Orlandai
  Quan:
  07/10, 28/10, 25/11 i 16/12/2020