52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

T’agrada la fotografia?

Diversos centres cívics
  • Fotografia

Consulta els recursos que t’ofereixen els centres cívics: platons, convocatòries i més

T’agrada fer fotografies? T’interessa el món analògic, la fotografia gastronòmica o la direcció de fotografia, per exemple? T’agradaria aprendre a revelar imatges? T’interessa donar a conèixer la teva obra, o tens interès per conèixer què fan els demès? Els centres cívics ofereixen molts recursos relacionats amb la fotografia, ja sigui per especialitzar-se en algun àmbit concret com per fer els primers passos en l’àmbit o visitar exposicions sobre el tema. 
 
Si bé la majoria de centres cívics ofereixen exposicions i tallers de fotografia, els centres cívics Pati Llimona, Can Basté i la Casa Golferichs (juntament amb l'Espai de fotografia Francesc Català-Roca) ofereixen eines més especialitzades. 
 

 
Autoservei: platons i laboratoris fotogràfics
 
Al Pati Llimona hi podreu trobar un espai d’autoservei de laboratori fotogràfic i un d’autoservei de plató, que compta amb tot un equipament de material. En una línia similar, Can Basté ofereix un plató fotogràfic i un laboratori de revelat en blanc i negre. A Golferichs també hi ha un servei de laboratori analògic en blanc i negre i en color i un plató fotogràfic
 

 
Formació 
 
Pel que fa a la formació, aquests centres cívics també ofereixen tallers especialitzats. Al Pati Llimona s’hi pot trobar cursos sobre fotoperiodisme, sobre il·luminació amb flash, tècniques químiques de fotografia, direcció de fotografia en cinema o street photography. L’espai de formació de Can Basté ofereix tallers de fotografia gastronòmica, RAW, il·luminació d’estudi o time lapse. A la Casa Golferichs es pot aprendre sobre fotografia de mascotes, iniciació al procés de col·lodió o diversos tallers de laboratori. L’oferta, doncs, és variada i molt completa: només cal entrar i remenar. 
 

 
Exposicions i convocatòries 
 
Els tres equipaments abunden en exposicions de fotografia, festivals dedicats a l’àmbit i convocatòries per exposar. El Pati Llimona és la seu de l’Arxiu Fotogràfic del Barri Gòtic i, a més de la programació de mostres, programa el festival Enfocats i impulsa una convocatòria per exposar a l’equipament. Can Basté organitza exposicions a la Sala Cava i a la Sala Golfes, però és especialment conegut pel Fòrum Fotogràfic Can Basté, un punt de trobada entre creadors emergents i professionals de l’àmbit. Finalment, la Casa Golferichs programa exposicions a la sala El Xalet (situat a la Casa Golferichs) i a la seu de l’Espai de fotografia Francesc Català-Roca, situat al número 21 del carrer Llançà. 
 
 

Activitats relacionades