52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

A taula! Vine a saber-ne més... de la gastronomia d’hivern

Diversos centres civics
11, 26/01, 27, 29/02, 05/03 i fins al 21/03/2024
  • Gastronomia
  • Tallers

Descobreix els productes del fred: carxofes, nous, calçots...

El tàndem format per la dietista i nutricionista Mercè Gonzalo i el xef David Sanmartín es proposen tractar dos nous productes en les sessions habituals de divulgació gastronòmica al CC Vil·la Florida: les carxofes i les nous.

Cada tanda consta d’una petita introducció del producte, orígens, propietats i beneficis a càrrec de Gonzalo, una demostració pràctica de cuina de mans de Sanmartín i, finalment, la degustació dels plats elaborats. Segur que torneu cap a casa amb el cap bullint d’idees i una pila de receptes per revolucionar la vostra cuina! Les dues sessions són gratuïtes i per assistir-hi no cal inscripció prèvia.

Les sessions comencen amb un dels productes estrella de l’hivern: les carxofes (CC Vil·la Florida, 27/02 – 18.30 h) són una de les flors d’hortalisses més apreciades a la cuina mediterrània. Es poden menjar crues, cuites, farcides, al forn, es poden utilitzar com a complement d’arrossos, truites, estofats...

Al cap d’uns dies les nous (CC Vil·la Florida, 05/03 – 18.30 h) són les protagonistes de la jornada. El seu alt contingut en Omega 3 ajuda a disminuir el dolor dels símptomes menstruals i per a la salut general de l’organisme.

Un altre aliment celebrat quan arriba l’hivern són els calçots. Des del projecte singular entorn l'alimentació del CC El Sortidor com és A taula!, cada trimestre es proposen un seguit de tallers, xerrades, itineraris i espectacles. Més enllà de les típiques calçotades, aquesta ceba tendra té moltes més aplicacions a la cuina. La sessió Tasta els calçots (CC El Sortidor, 27/02 – 18.30 h) descobreix la seva versatilitat a la cuina, tant en preparacions salades com dolces, curiositats i com treure’n el màxim partit.

A la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona hi ha més opcions per explorar la gastronomia hivernal. Com el taller Cuina d’hivern (CC Navas, de l’11/01 al 14/03 – 11.00 h o 18.30 h) on s’explica com utilitzar tots els productes de l’època més freda: guisats, cremes, estofats..., al curs Cuina d’hivern per escalfar el cos i l’ànima (CC La Casa Elizalde, del 26/01 al 16/02 – 17.00 h) s’hi cuina receptes basades en productes de proximitat i de temporada amb plats tradicionals i d’innovadors. Sabors vegans per gaudir de l’hivern (CC La Casa Elizalde, del 29/02 al 21/03 – 19.30 h) convida a endinsar-se en una alimentació saludable i sostenible basada en els vegetals. Nous gustos, textures i trucs per gaudir de les verdures i hortalisses de temporada.

Si en voleu més, es poden consultar tots els tallers sobre cuina i gastronomia del trimestre en aquest enllaç.

Activitats relacionades