52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Teixit i simfonia: explorant Madama Butterfly

CC Pere Pruna
Del 02 al 25/05 i 07, 16, 21/05 i 11/06/2024.
  • Art i exposicions
  • Divulgació

Una exposició que explora la connexió entre l’art tèxtil i el vestuari escènic

Del 2 al 25 de maig, el CC Pere Pruna presenta l’exposició Teixit i simfonia. Explorant Madama Butterfly, una mostra artística que s'ha treballat en col·laboració amb vint alumnes del Grau de Moda de l’Escola Superior de Disseny i d'Arts Plàstiques de Catalunya i del Cicle Superior d’Estampació de l’Escola d’Art i Disseny Llotja.

El tema no podia ser més escaient per a l’equipament del carrer Ganduxer, on l’òpera és un dels puntals de la programació trimestral. Escrita per Giacomo Puccini l'any 1904, Madama Butterfly és una de les partitures més emblemàtiques i conegudes del compositor italià. L'obra, ambientada al Japó, narra la història entre la geisha Cio-Cio-San i l'oficial Pinkerton, de la Marina americana. Una tragèdia romàntica que toca conceptes com l’amor, el sacrifici i la desolació.

L’exposició explora la connexió entre l’art tèxtil i el vestuari escènic, captivant l’essència emocional de l’òpera. Mitjançant la narrativa visual, transforma l’espai expositiu en un entorn que mostra la commovedora història de la protagonista a través de formes, siluetes i colors. La inauguració és el 7 de maig, a les 19.00 h i es farà una visita guiada.

En relació amb Teixit i simfonia. Explorant Madama Butterfly, la musicòloga Maria José Anglés, conferenciant del cicle Conta’m una òpera del centre, fa una introducció de L’escenografia i el vestuari en l’òpera: la punta de l’iceberg (21/05 – 19.00 h), parlant sobre el protagonisme creixent de dos dels elements no musicals dels muntatges operístics, de vegades polèmics i reclam per atreure públic nou als teatres.

El cicle Conta’m una òpera s’obre parlant de La Cenerentola (16/05 – 19.00 h) de Gioachino Rossini i es clou aprofundint sobre Adriana Lecouvreur (11/06 – 19.00 h) composta per Francesco Cilea.

Activitats relacionades