52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

A tot jazz!

CC Urgell
18/02, 01, 04, 15 i 18/03/2021
  • Música

Aquestes propostes ja han passat

Concerts i converses al voltant de l'estil musical de New Orleans

El CC Urgell torna a cridar A tot jazz! L'equipament de l’Eixample inaugura una nova edició del cicle dedicat a aquest estil musical i que se centra en tres propostes en què el jazz es fusiona amb altres disciplines. Paral·lelament, el cicle de conferències El Jazz a Barcelona dóna l'oportunitat per aprofundir en la relació entre l'estil provinent de Louisiana i Barcelona.
 
 
Memi Sillah Group
18/02 – 20.00 h
El projecte de la trompetista Noemí Sillah vol acostar la música jamaicana i el jazz. Una clara aposta per la tradició de la música d'arrels negres i per la innovació de la fusió d'estils, utilitzant els ritmes caribenys i les harmonies jazzístiques. L'acompanyen l'Eduard Fernandez al piano, l'Álvaro Taborda amb el contrabaix, en Pol Prats tocant el saxo i l'Iñaki Rodríguez a la bateria. L'actuació també es pot seguir en directe des del canal de YouTube del centre.
 
 
Numen
04/03 – 20.00 h
Mélodie Gimard, pianista i compositora, ha volgut reunir les seves muses i tot allò que l'ha portada fins on és i que ha fet que entengui la música com ara l'entén: en les composicions de Numen hi ha temes que traspuen un flamenc vibrant com el jazz. Mélodie Gimard toca el piano i ha compost els temes, la Laura Marchal l'acompanya al cante flamenc, en Carlos Sarduy amb la trompeta, en Martin Melendez rascant el cello i en Pablo Gómez a la percussió. Si us quedeu sense entrada, podeu seguir el concert en directe a través del canal de YouTube del centre.

 
New tango project Cancel·lat
18/03 – 20.00 h
Jazz, tango i unes notes de rock. La fusió construeix la identitat del projecte, una sonoritat moderna que respecta i es nodreix d'aquests dos gèneres. Amb una formació heterodoxa, el grup presenta el seu segon àlbum Caos. En el quartet hi trobem en Guido Di Blasi a la guitarra elèctrica i component les peces, en Darío Polonara tocant el bandoneó, en Federico Salgado fent sonar el contrabaix i en Ramiro Rosa darrere la bateria El tercer concert també es podrà seguir en directe pel canal de YouTube del centre.
 
 
Si voleu conèixer més històries del gènere, apunteu-vos a les converses següents:

El jazz a través del Hot Club de Barcelona (1934-1980)
01/03 – 19.00 h
Louis Armstrong, Lionel Hampton, Sister Rosetta Tharpe i Big Bill Broonzy són alguns dels noms que van passar pel Hot Club de Barcelona, fundat l'any 1934. Tot i que la dictadura franquista van fer perillar la seva continuïtat, l'associació va suposar la introducció del Jazz a casa nostra que va viure una època daurada gràcies a l'empenta de les persones que hi van dedicar grans esforços. L'Ot Ordeig Andreu, historiador del Jazz i arqueòleg, explica la història d'aquest centre a través d’arxius i testimonis directes.

Taller de Músics: 42 anys de jazz i altres músiques a Barcelona
15/03 – 19.00 h
Quan el franquisme començava a quedar enrere, va obrir les portes al Barri Xino el Taller de Músics, una institució que amb el temps esdevindria un puntal de la formació en el jazz, el flamenc i altres gèneres. A més de ser un agent dinamitzador de l'escena barcelonina, el pas per l'escola ha permès a gran quantitat d'alumnes fer el salt als escenaris amb èxit arreu del món. Una conversa entre en Lluís Cabrera, fundador del Taller de Músics, i en Martí Farré, periodista musical. També en directe al canal de YouTube del centre.
 
 
Per sentir els concerts a l'Auditori del CC Urgell cal haver reservat entrada des del web. Per a les converses, hi ha entrada lliure fins a completar l'aforament. Recordeu que hem hagut de reduir notablement el nombre de localitats i per això, si teniu una entrada i finalment no hi podreu assistir, retorneu-la per tal que altres persones puguin accedir-hi. Aquí us expliquem com fer la reserva i la devolució.

Activitats relacionades