52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Un bon grapat d'activitats per celebrar Sant Jordi

Diversos centres cívics
Durant el confinament sanitari
  • Art i exposicions
  • DIY
  • Familiar
  • Literatura
  • Tallers
  • Teatre

Aquestes propostes ja han passat

Roses, relats, llegendes, poesies...

Com cada mes d'abril, ja tenim Sant Jordi que truca a la porta! Malgrat que enguany serà una diada ben diferent, lliure de gentades passejant pels carrers, els Centres Cívics de Barcelona no volem deixar de celebrar la data i tenim un bon grapat d'activitats al sarró per celebrar-la com cal.

Totes les activitats es fan a través de les xarxes socials. Si voleu estar al cas de les propostes i recomanacions que tenen a l'agenda els cinquanta-dos equipaments dels Centres Cívics de Barcelona, ara més que mai, seguiu-nos. Trobareu tots els perfils disponibles en aquest enllaç.

Un dels símbols característics que no poden faltar en aquesta data assenyalada! En tenim per fer amb plecs de paper, com proposen al CC Guinardó i al CC Font de la Guatlla, les #RosesConfinades i participatives del CC Sagrada Família o del CC Casa Elizalde, les roses creatives del CC Vil·la Urània, el CC Teixonera i el Baró de Rositas del CC Baró de Viver que ens proposen retratar roses als balcons i finestres de tota mena siguin naturals o bé fetes per vosaltres de paper, de tela, reciclades... No us perdeu els consells del cuidador de l'hort del CC Parc Sandaru, l'Antonio, sobre com tenir cura de flors i plantes.

Si us agrada escriure teniu diverses iniciatives per posar en pràctica les vostres capacitats. Hi ha obertes diverses convocatòries com la 3a edició Premi Relats Curts del CC Tomasa Cuevas – Les Corts, el concurs de Microrelats de Sant Jordi del CC Vil·la Florida, el Sant Jordi galàctic del CC Vil·la Urània, el VIII certamen de microrelats fantàstics i de terror de Sants, aportar alguna frase al conte col·laboratiu del CC Josep Maria Trias i Peitx, els #MotsConfinatsHG que és un fotoconcurs del CC Casa Groga...

Si en lloc d'escriure preferiu llegir, pareu atenció a totes les recomanacions literàries que us fan des dels perfils de les xarxes socials de diversos equipaments com el CC Torre Llobeta, el CC Navas, el CC Parc Sandaru, el CC Josep Maria Trias i Peitx, el CC Teixonera, el CC Can Clariana Cultural, el CC Urgell o les especialitzades en fotografia com les del CC Can Basté, tèxtils com al CC Vil·la Urània, en el barri com el CC Sant Martí que combina amb un itinerari virtual i en música com al CC Albareda, per citar-ne alguns. Des del CC Can Castelló demanen que sigueu vosaltres qui digueu quines lectures us entusiasmen amb l'etiqueta #CompartimLlibres, una idea que també han tingut des del CC El Coll - La Bruguera amb l'etiqueta #DesCollfina1llibre. Ah! També podeu llegir (i votar!) els textos del 1r concurs de relats Sant Jordi del CC Can Verdaguer. El CC Casa Golferichs, en canvi, us vol sentir i veure llegint algun text (poesia o prosa) i demana que envieu un vídeo llegint en el Relata'ns el Sant Jordi. #RecomanaUnLlibre és la petició que fan des del CC Casa del Rellotge, amb una gravació de minut i mig com a màxim.

Si la poesia és el vostre fort, des del CC Can Deu podeu participar en la #PoesiaDesDeCasa, la lectura poètica comunitària o Una poesia amb Salva Soler del CC Parc Sandaru, deixar-vos seduir pels Be(r)sos & viceVERSa que us serveixen a domicili la gent del CC Trinitat Vella o llençar-vos a crear #PoesiaVisualaCasa com proposen als CC Cotxeres de Sants i CC Casinet d'Hostafrancs.

Exploteu la vostra creativitat al màxim amb les propostes següents: explicar una rondalla en només 15 segons com demana el Baró conte exprés al CC Baró de Viver (poden ser "Els tres porquets", "El gat amb botes", "El vestit nou de l'emperador", "Les set cabretes i el llop", "En Patufet" o "La Cigala i la Formiga"), jugar amb la portada d'un llibre a #LaSedetaBookFace com bé fan al CC La Sedeta, escriure un relat combinant tres títols de llibres com proposen al CC Guinardó i des del CC Josep Maria Trias i Peitx o, si ja aneu a totes, participar al Microconfinades a escena: especial Sant Jordi del CC Can Clariana Cultural.

Les criatures, i potser algun adult i tot, s'ho poden passar pipa amb totes aquestes propostes. Com per exemple el fanzine col·lectiu Sant Jordi sense estereotips del CC Sant Andreu, disfressar-se de drac reciclant productes com proposen a #elRaconetVF del CC Vil·la Florida, el concurs de dibuixos del CC Can Verdaguer, el Sant Jordi divertit i entretingut del CC Vil·la Urània, el taller familiar teatral amb HandMade Theatre del CC Parc Sandaru (25/04/2020)... Però també podreu gaudir amb Una llegenda de Sant Jordi (23/04, dues sessions 12.00 h i 18.00 h) que tenia previst fer la companyia Mima Teatre al CC Joan Oliver – Pere Quart, Expliquem la llegenda al CC Can Castelló, Into the Taxo el conte que han creat la gent del CC Teixonera i els Embauka Teatre o amb La Gerogina, el drac i altres maldecaps que explica una versió poc convencional de la llegenda i pintura en directe a càrrec de la Marina Saez.

Doneu un cop d'ull a totes les propostes del CC Bon Pastor Recull i juga SantA JordiNA virtual fins al 23 d'abril on trobareu poesia, il·lustracions, jocs literaris, recomanacions de llibres, treballs manuals, del CC Urgell amb jocs, treballs manuals i reptes. Aprofiteu per veure, també, tot el Sant Jordi comú que organitzen els centres cívics del districte de Sant Andreu. I no ens oblidem del clàssic itinerari #DeMarséAMercè que organitzen cada any el CC Carmel i el CC Guinardó entorn les obres de Juan Marsé i Mercè Rodoreda, situades sovint a aquests barris, i que enguany podreu seguir en aquest mapa.

Activitats relacionades