52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Una ciutat on trobar-nos

Aquesta activitat forma part del projecte en xarxa:
CC El Sortidor i CC Torre Llobeta
20/10 i 03/11/2022
  • Divulgació

Aquestes propostes ja han passat

Amb Blanca Valdívia Gutiérrez (Col·lectiu Punt6 al CC Sortidor), Roser Casanovas (Col·lectiu Punt6 al CC Torre Llobeta), David Juárez (Straddle3) i Sandra Pardo (Fundació Pare Manel)

Com podem avançar cap a una ciutat més habitable, que potenciï els vincles i la vida en comunitat? Partint de l’arquitectura i l’urbanisme feminista com a motor del dret a la ciutat i la sostenibilitat, així com d’iniciatives d’acció i intervenció social, repensarem els espais públics i domèstics, dibuixant fórmules per afavorir la convivència i la col·laboració en l’entorn urbà.

Eix: Els vincles en l'entorn urbà

CC Sortidor
Dijous, 20 d’octubre - 19.00 h
Modera: João França
Reserves
Aquesta sessió també es podrà seguir en línia per streaming.

CC Torre Llobeta
Dijous, 3 de novembre - 19.00 h
Modera: Marta Ballesta
Reserves


Ponents:
Blanca Valdivia Gutiérrez
(sessió del 20 d’octubre / El Sortidor)
Sociòloga urbana i integrant de Col·lectiu punt6

Roser Casanovas
(sessió del 3 de novembre / Torre Llobeta)
Arquitecta i integrant del Col·lectiu punt6

Col·lectiu punt6 és una cooperativa d’arquitectes, sociòlogues i urbanistes de procedències diverses amb quinze anys d’experiència local, estatal i internacional. Treballen per repensar els espais domèstics, comunitaris i públics perquè promoguin la diversitat social sense discriminacions ni jerarquies; des d’una perspectiva de gènere interseccional, a través de la participació i l’acció comunitària i fomentant la sostenibilitat i l’economia social, solidària i feminista.

David Juárez
(sessió del 20 d’octubre / El Sortidor)
Arquitecte i membre fundador de Straddle3
Straddle3 és un col·lectiu de Barcelona que treballa temes d’arquitectura i ciutat des d’una perspectiva crítica i inclusiva. Ha desenvolupat projectes d’habitatge social, processos de participació ciutadana sobre recuperació de teixit industrial i cultural, intervencions col·laboratives en espais i edificis públics, o construcció d’edificis a partir de materials reciclats.

Sandra Pardo
(sessió del 3 de novembre / Torre Llobeta)
Presidenta de la Fundació Pare Manel
Sociòloga i educadora social amb trajectòria professional vinculada al món social en diversos àmbits i sectors. Actualment, és responsable del Programa Immigració de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs i presidenta de la Fundació Pare Manel i l’Associació Llegat Jaume Botey i Vallès.

Moderen:
Marta Ballesta
Periodista
Llicenciada en Humanitats i Periodisme, màster en Món Àrab i Islàmic i postgrau en Direcció de Comunicació i Imatge Corporativa. Ha treballat a Catalunya Ràdio, iCat FM, RNE - Ràdio 4, la XTVL i, actualment, a betevé. També ha estat professora col·laboradora del Màster de periodisme i comunicació digital de la UOC, ha exercit en el tercer sector i ha estat implicada en diversos projectes culturals, especialment d’art urbà.

João França
Periodista
Graduat en Humanitats i màster en Antropologia i Etnografia. Treballa explicant històries de gent que s’organitza per construir un món més habitable. Ha escrit Habitar la trinchera, Retrats de la Barcelona comunitària i La PAH: manual de uso, i ha dirigit El fil rosa sobre el moviment LGTBI. És professor al programa BaPIS de la UPF.

Activitats relacionades