52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Vespres als terrats de Vil·la Urània

CC Vil·la Urània
27/06, 02, 04, 09, 11, 16 i 18/07/2019
  • Circ
  • Dansa
  • Familiar
  • Literatura
  • Música
  • Teatre

L'equipament recupera la Festa del Sol

A principi del segle XX, la Sociedad Astronómica de España y América (SADEYA) celebrava el solstici d'estiu amb unes festes que combinaven la ciència i l'art. La precursora d'aquestes celebracions, La fête du soleil a París, va deixar de fer-se a causa de la Primera Guerra Mundial. Barcelona va agafar-ne el relleu a partir de 1916 i van continuar fins a la mort d'un dels seus promotors, Josep Comas i Solà, l'any 1937.

Aquest estiu, el CC Vil·la Urània, antiga residència d'aquest científic i divulgador, recupera l'esperit de la Festa del Sol i us proposa, fins al 18 de juliol, un seguit d'activitats culturals on l'astronomia i les arts escèniques hi tenen un paper rellevant. Observacions solars, rutes, planetari familiar, visites científiques, tallers, visites a l'espai expositiu Josep Comas i Solà... Destaquen, però, els vespres escènics als terrats de l'equipament del barri del Farró, que enguany aposten definitivament per l'humor.

El primer terrat d'estiu presenta un espectacle de circ, verticals i equilibris sense trampes sobre taules, cadires i ampolles de cava. Xalareu de valent amb la humorística YeORBAYU (27/06 – 20.00 h) on un parell d'homes, clowns desfasats, tracten de seduir i seduir-se amb una peça desequilibrada, agraïdament grotesca, com una dansa descompassada de bèsties desolades.

La setmana següent, la Martha Escudero pujarà al terrat amb un bon grapat de contes sota el braç. Cuando te hablen de amor (02/07 – 20.00 h), històries adaptades d'autors contemporanis com Galeano o Esquivel que fan reflexionar, amb un punt d'humor i d'ironia, sobre les diferents cares de l'amor.

Si us agrada ballar i el swing, apunteu a l'agenda la cita següent: Vespre de swing (04/07 – 20.00 h) amb el Pol Prats Trio. Un directe fresc i elegant de clàssics del jazz, blues i swing i a més a més, classe oberta de lindy hop per a tothom qui es vulgui llançar a la pista!

Divines seduccions (09/07 – 20.00 h) és la sessió narrada que presenta l'Arnau Vilardebò. Les rondalles emocionants que explica parlen de la mitologia grega: naixements, seduccions, amors i baralles, mites i constel·lacions, tot sota l'habitual humor que el caracteritza.

I d'amors i baralles també en saben la cia. Los Moñekos amb la divertidíssima peça de dansa i teatre We-ding! (11/07 – 20.00 h). Dues núvies vestides de blanc coincideixen davant la mateixa església, el mateix dia i a la mateixa hora. Però és que a més a més també tenen el mateix nuvi! Com acabarà el casament?

La darrera setmana del cicle fa un homenatge a Frida Kahlo. ¡Viva la vida! (16/07 – 20.00 h). Martha Escudero proposa un recorregut per la vida d'aquesta pintora a través de contes, relats i històries de Mèxic, el país que Kahlo va saber plasmar a les seves obres.

El Dúo peligroso (18/07 – 20.00 h) serà l'encarregat de posar punt final als vespres als terrats del CC Vil·la Urània. Format pel Sobrino del Diablo i en Perrocker. Aquests dos llops solitaris del rock presenten un show conjunt on combinen cançons pròpies amb alguna versió sorprenent. Humor i interacció amb el públic són les peces clau de l'últim concert de l'estiu.

Totes les activitats de la Festa del Sol són gratuïtes, només cal inscriure's prèviament al web del centre.

Activitats relacionades