52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Vine a saber-ne més...

CC Vil·la Florida
03, 10 i 17/03/2020
  • Gastronomia

Aquestes propostes ja han passat

Es treballarà la remolatxa, la canyella i un tercer ingredient sorpresa

La cuina del CC Vil·la Florida no para de fumejar. Entre tallers i seminaris per difondre diversos aspectes relacionats amb la gastronomia, la cuina i la nutrició, fan un forat a l'agenda per les trobades monogràfiques al voltant d'un ingredient. Mentre la dietista Sandra Onieva s'encarrega d'explicar els beneficis i les propietats del producte protagonista del dia, el cuiner David Sanmartín es lliga el davantal i prepara alguns plats en base aquest element. A més de descobrir noves receptes, teniu l'al·licient de tastar aquests ingredients després de passar per les mans del xef!

El primer dimarts del març servirà per tractar la remolatxa (03/03 – 18.30 h). Sabíeu que està emparentada amb les bledes? Originària del nord d'Àfrica, aquesta planta va derivar en dos vegetals diferents segons si s'aprofitaven les fulles o es menjaven les arrels. La varietat de taula té arrels grosses, vermelles i carnoses i es pot menjar cuita o en amanida. En països de l'Est en fan sopes molt saboroses! Aquesta hortalissa és rica en fibra, té un alt contingut de vitamina C i àcid fòlic. També destaca l'alt contingut de vitamines del grup B, així com la presència de iode, ferro, potassi i silici.

El segon ingredient que es posarà sobre la taula és una espècie: la canyella (10/03 – 18.30 h). Originària de terres asiàtiques, com tantes espècies habituals a la nostra cuina, es coneix des de temps remots. Altament preuada, era considerada com un producte de luxe. L'escorça d'aquest arbre aromàtic relacionat amb els llorers té una funció assaonadora a la cuina. Assecada en branquetes o mòlta, es fa servir principalment per aromatitzar plats dolços, condimentar estofats o en infusions calentes. La canyella afavoreix el bon funcionament del sistema digestiu i té un gran poder antiinflamatori i sedant.

L'última de les sessions es dedicarà a un producte estrella (17/03 - 18.30 h) triat entre els participants de les anteriors sessions i la gent que voti a l'enquesta que el centre farà al seu perfil de Twitter. Com sempre, la dietista informarà de totes les propietats i beneficis i el cuiner ens demostrarà com introduir-la a la cuina. Vosaltres decidiu quin producte és el protagonista final!

Les tres sessions són gratuïtes i no cal fer reserva prèvia.

Activitats relacionades