52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Vine a saber-ne més...

CC Vil·la Florida i CC El Sortidor
14, 21 i 23/03/2023
  • Gastronomia

Aquestes propostes ja han passat

Descobriu les possibilitats de la llimona, l’escarola i la xocolata de comerç just

L’hivern no és una de les estacions on la natura sigui més generosa regalant més productes frescos. Tot i això, de les poques fruites, verdures i hortalisses que ofereix sempre se’n pot treure el màxim rendiment. Pregunteu-ho al CC Vil·la Florida, que un trimestre més, us convida a descobrir els secrets d’un parell de productes de temporada. Aquests mesos se centra en la llimona i l’escarola.

A cada sessió, la dietista i nutricionista Mercè Gonzalo explica els beneficis i propietats dels productes protagonistes, mentre que el cuiner David Sanmartín prepara alguns plats basats en aquests ingredients.  Descobrireu noves receptes i al final podreu fer un petit tastet!

La llimona (14/03 – 18:30 h) és considerada la fruita medicinal per excel·lència. Utilitzada per prevenir l’acció dels virus i bacteris, activa els glòbuls blancs gràcies a l’alt contingut de vitamina C. És ideal per combatre infeccions com els refredats i la grip, regular l’aparell digestiu o tractar altres afectacions per les seves virtuts diürètiques i depuratives. Però és que banda de les seves qualitats mèdiques, l’aplicació de les llimones en la gastronomia és ben àmplia com a aromatitzant de salses, postres, begudes o plats principals. Repesqueu les receptes (PDF) del dia.

El segon ingredient que es tracta a l’equipament del Districte de Sarrià – Sant Gervasi és l’escarola (21/03 – 18:30 h). Emparentada amb les endívies amb qui comparteix el gust amarg, l’escarola resisteix el fred molt més que qualsevol mena d’enciam. Estimula la gana, millora la digestió i la salut dels cabells, ungles, pell, és depurativa i diürètica... A la nostra cuina es menja, sobretot, amanida i és la base indispensable pel xató, salsa que combina de forma immillorable gràcies a les fulles rinxolades de la verdura.

El centre compta amb un servei de cangur per a la mainada durant l’activitat. Per fer-lo servir, aviseu el centre amb antelació.

Si us agrada la cuina i no us podeu resistir als productes més dolços, mireu també el tast de xocolata de comerç just amb els cinc sentits (23/03 – 19:00 h) que es fa al CC El Sortidor, un dels altres equipaments de la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona que es dedica en cor i ànima a la cultura gastronòmica.

No només passareu una tarda ben dolça, sinó que el taller us deixarà un bon gust de boca, ja que coneixereu el procés d’elaboració amb consciència social de la xocolata i la història de les organitzacions productores de cacau.

Apunteu-vos a les sessions gratuïtes des dels enllaços anteriors.

Activitats relacionades