52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Voleu ampliar els vostres coneixements?

Diversos centres cívics
Durant el confinament sanitari
 • Divulgació

Xerrades, conferències i taules rodones

Tants caps, tants barrets! Els temes que mouen els diversos centres cívics de la xarxa són tants i tan diversos que qualsevol persona pot trobar-ne un que desvetlli dins seu la passió per seguir descobrint-lo o se li obri tot un món nou. Ciència, medecina, història, música, literatura, cinema, medi ambient... tot té cabuda a les conferències que organitzen cada trimestre els equipaments.

Ara bé, si per les circumstàncies actuals no podem posar els peus als centres, sempre podem tornar a parar l'orella a les diverses xerrades que s'han fet fins al moment o bé als nous temes que s'estan penjant a les xarxes com per exemple les Xerrades des de casa del CC Sarrià o el cicle Passions del CC Joan Oliver – Pere Quart.

Totes les activitats es fan a través de les xarxes socials. Si voleu estar al cas de les propostes i recomanacions que tenen a l'agenda els cinquanta-dos equipaments dels Centres Cívics de Barcelona, ara més que mai, seguiu-nos. Trobareu tots els perfils disponibles en aquest enllaç.

Des de l'antiga seu de l'editorial de revistes gràfiques La Bruguera, el CC El Coll - La Bruguera ens convida a recuperar la memòria de l'espai amb els Singulars Bruguera. Així mateix, per recordar la història de Sant Pere, Santa Caterina, la Ribera i el Born, el CC Convent Sant Agustí va obrir els Moments del barri que evoquen antics costums i oficis desapareguts. I si parlem de patrimoni, el CC Can Deu comparteixen la presentació Modernisme català centrada en els elements del seu edifici majestuós, obra de l'arquitecte Eduard Mercader i Sacancha l'any 1897. També comparteix les càpsules #SalutDesDeCasa amb petites xerrades de coaching i psicologia.

L'Aula ambiental del mateix equipament de Les Corts comparteix l'espai #HortDesDeCasa amb els consells d'en Manel Font sobre reg, recipients, substrats per tenir l'hort del balcó ben ufanós. L'Antonio de l'hort del CC Parc Sandaru també té alguns consells per a les flors i plantes de casa. De medi ambient i del futur sostenible, just i igualitari en van parlar les cent científiques que van viatjar fins a l'Antàrtida per treballar plegades. T'ho explica l'Anna Cabré des del CC Casa Groga, l'Anna Cabré. Al CC Cotxeres Borrell entrevisten la divulgadora científica Mireia Ortega, qui fa uns mesos va fer una sèrie de xerrades sobre el funcionament del cervell, sobre la seva feina i ens proposa un senzill experiment per extreure l'ADN... d'un plàtan! Aquesta és la primera d'un seguit d'entrevistes que publicaran en un futur.

Amb motiu del Dia de la Terra, que se celebra cada 22 d'abril des de fa cinquanta anys, el CC Cotxeres Borrell llista un seguit d'idees i consells per ser sostenibles des de casa com una calculadora de petjada ecològica, estalvi energètic domèstic o receptes d'aprofitament alimentari. De receptes en saben un niu al CC El Sortidor! Des del projecte singular de cultura gastronòmica A taula!, ens ofereixen una col·lecció de plats que han treballat els últims temps. Al seu web també hi podeu trobar alguns dels cicles anteriors de sobirania alimentària o cuinant vincles, entre més.

A més a més, també podeu recuperar els cicles de conferències que s'han fet aquests últims temps al CC Ateneu Fort Pienc de neurociència, sobre el consum responsable o d'intel·ligència emocional. Si us interssa la música, obriu el cicle Musicalment parlant, cicle de xerrades i sessions musicals per escoltar i pensar la música del CC Albareda. Mentre que si anem als inicis, el CC Convent de Sant Agustí us descobreix algunes pioneres de la creació sonora i la Tanit Plana parla de les referents de la fotografia i altres reflexions fotogràfiques des de l'Espai Català-Roca del CC Casa Golferichs. Consulteu, també, algunes de les conferències que s'han pogut escoltar al centre, així com alguns articles d'història, ciència, literatura o bé sobre la Covid-19. Al CC Casa Elizalde també han obert l'espai Formació i recursos al web on hi van pujant diverses col·laboracions.

Al CC Can Verdaguer tenen les audicions comentades de música clàssica, així com les xerrades d'antigues civilitzacions com Grècia i Egipte. Els dijous fem història són les píndoles de divulgació del CC Can Clariana Cultural. Mentre que el CC Urgell vol fer compartir les diverses xerrades que s'han fet al centre, dividides en humanitats o salut i ciència. Les podeu escoltar al seu canal d'Ivoxx. El CC Casa Orlandai posa a l'abast les trobades dels cicles habituals de la casa com Les veus de la República, els Cafès científics, els Cafès literaris o les càpsules vespertines.

Activitats relacionades

 • Alimentació saludable en un planeta sostenible

  On:
  CC El Coll - La Bruguera
  Quan:
  Del 06 al 29/05/2021
 • El mirall vermell

  On:
  Diversos centres cívics
  Quan:
  28/04, 06, 07, 11, 12, 13, 14, 15, 17, 19, 20, 21, 25, 26, 27/05, 03, 04, 09, 11/06 i 05/07/2021
 • La novena edició abaixa el teló a final de mes

  On:
  Diversos centres cívics
  Quan:
  14, 15, 20, 21, 22, 27 i 29/05/2021