52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Vores i ales

CC Can Felipa
De l'11 al 24/11/2019
  • Art i exposicions
  • Cinema
  • Familiar
  • Tallers
  • Teatre

L'art a tocar

El CC Can Felipa, agombolat per diverses entitats del Poblenou com són la biblioteca Manuel Arranz, uTOpia Barcelona, l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, el Districte de Sant Martí i artistes i professionals independents, organitzen el segon cicle d'activitats artístiques, resultat de mesos de trobades entre si.

Si la primera edició s'anomenava Art i diversitat mental i es va col·laborar especialment amb organismes de la salut mental i l'oci inclusiu, enguany s'ha volgut focalitzar en aquelles expressions artístiques properes, que són a tocar, i a les que commouen o que toquen a les persones.

De l'11 i el 24 de novembre, hi ha un seguit de tallers, espectacles, audiovisuals, exposicions, lectures i molt més a diversos espais del barri. Activitats obertes a tothom qui es vulgui deixar tocar per l'art proper, accessible, transformador, inclusiu i humà.

Pel que fa a les arts escèniques, el cicle recupera una de les obres que han triomfat al recent 18è festival Escena Poblenou amb gran èxit de públic i crítica. Amb 360 grams (15/11 – 20.00 h, 5 €), l'Ada Vilaró gira la mirada cap a l'interior per a presentar un espectacle íntim, inspirat en la seva experiència personal, que vol ser un manifest per la celebració de la vida.

L'endemà, es podrà veure la creació de la cia. Brots Sujeto (16/11 – 16.30 h i 18.30 h, 3 €. c/ Bac de Roda, 149). La performance, sorgida del col·lectiu teatral uTOpia Barcelona i treballant amb base del teatre de l'oprimit, reflexiona i critica la contenció mecànica en les unitats de psiquiatria. Actors i actrius es despullen psicològicament davant el públic per expressar què significa per als pacients aquesta pràctica estesa que l'OMS considera una tortura. Apunteu, així mateix, la sessió Els clubs socials a escena (22/11 – 18.00 h) i Els Jocs de vida i històries de cadires en itinerància (23/11 – 11.00 h).

El cinema també té cabuda al segon Vores i ales. La sessió, emmarcada dins el cicle Pantalla Barcelona, projecta el curtmetratge Ferides (20/11 – 18.00 h, Biblioteca Manuel Arranz) dirigida per Joan Paüls que narra la història d'amor entre dues persones invidents i Con el viento (20/11 – 18.15 h, Biblioteca Manuel Arranz), on la directora Meritxell Colell s'estrena dirigint una pel·lícula on els gestos, les mirades i la dansa fan que les paraules sobrin.

Complementen el cicle el laboratori d'escenografia i creació plàstica (11, 12 i 13/11 – 19.00 h), així com un parell d'exposicions. La mostra fotogràfica a l'aire lliure Diversibilitats (de l'11 al 24/11 a c/ Marià Aguiló i passatge Saladrigas) d'Alberto Martín i Art urbà (de l'11 al 24/11) del col·lectiu Mirada al barri.

Per tancar el cicle, la cia. Produccions essencials presenta la divertidíssima obra familiar El porc ferotge (24/11 – 12.00 h, 3 €) recomanat a partir de quatre anys. Actors, titelles i ombres xineses a l'escenari, explica, també amb interpretació de llengua de signes en català, la història del temible llop Volteric que té atemorits tots els porquets menys en Da Vinci, que se les empesca per vèncer el tirà.

Consulteu-ne la programació completa des del programa (PDF) del cicle.

La fotografia que il·lustra el destacat correspon a 360 grams i l'ha feta l'Eva Freixa.

Activitats relacionades