52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

XX clàssica Horta-Guinardó

Diversos equipaments d'Horta-Guinardó
Del 19/10 al 01/12/2019
  • Música

El cicle celebra dues dècades d’història

Les biblioteques, casals, centres cívics, així com altres equipaments del Districte d’Horta-Guinardó presenten una nova edició del cicle dedicat a la música clàssica. Aquest 2019, a més, estan de celebració: fa vint anys de la primera sèrie de concerts. Al llarg de les dues dècades, Clàssica a Horta-Guinardó ha modificat alguns aspectes, tot i que ha mantingut invariable la voluntat de donar a conèixer el gènere a través de concerts, audicions infantils i activitats de tota mena.

L’edició d’enguany, sota el nom de La natura feta música, explora com la fúria d’una tempesta, el cant dels ocells o la bellesa de la lluna ha estat font d’inspiració per a molts compositors al llarg de diversos segles i com la música pot evocar amb gran facilitat indrets, paisatges o estacions.

El concert inaugural, Al·legories i evocacions de la naturalesa en la música novohispana (19/10 – 19.00 h) a la seu del Districte Horta-Guinardó, donarà pas a una vintena de concerts. El cicle es clourà als Jardins de Can Fargues amb l’actuació de l’Orquestra Simfònica Tekhné interpretant el concert Tekhné’s leaves (01/12 – 12.00 h) que inclourà peces de Gynt, Grieg, Sibelius i Dvorák. Reserveu entrades gratuïtes als equipaments participants.

Al CC Matas i Ramis s’estrenen amb l’actuació del Duo Kunstlied amb peces de Schumann i Schubert. La segona part del concert serà la pianista Clara Santacana qui interpretarà peces d’inspiració francesa a Tots els colors del mar (24/10 – 19.00 h), tocant Debussy, Séverac, Mompou, Massenet o Chopin, entre més. En aquest mateix equipament podreu seguir el taller infantil gratuït Quina canya d’instruments! (30/11 – 12.00 h).

Al CC Carmel també pensen els infants! Proposa una doble funció amb una audició (07/11 – 11.00 h) al mirador Joan Sales i tot seguit l’espectacle Papageno & Papagena, basat en l’òpera La flauta màgica de Mozart, interpretant diverses àries de l’obra.

Uns dies més tard, al CC Guinardó, el quartet de vent Tetrabrass Bcn Ensemble oferirà el concert Paisatges sonors. Naturalesa animal, naturalesa humana (17/11 – 12.00 h) amb peces de Berstein, Lizondo, Rossini, Fauré, entre d’altres.

A través de les composicions de Schumann, Strauss, Fauré, Mompou, Toldrà o Morera, la soprano Sara Bañeras i la pianista Marie Malechová exploraran la simbologia de les flors en els poemes i la música de diferents països en el recital Un correu electrònic de les flors (19/11 – 19.00 h) que tindrà lloc al CC Teixonera.

Finalment, el conjunt de cordes Moana Quartet interpretarà Musicis natua (24/11 – 12.00 h) al CC Casa Groga. Amb un repertori compost per obres creades per Haydn, Txaikovski, Dvorák, Puccini, Bloch i Toldrà com a tribut a la naturalesa, ja sigui en forma d’animal, de vegetal o paisatgístic.

Per a més informació, consulteu el programa (PDF) del cicle.

Activitats relacionades