52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

XXI Clàssica a Horta-Guinardó

Centres cívics d'Horta-Guinardó
17, 27, 29/10 i 22/12/2020
  • Música

Aquestes propostes ja han passat

Històries que s'amaguen darrere cada composició

El concert del Duo Vela (17/10 – 19.00 h), format per les germanes pianistes Eulàlia i Ester Vela, inaugura la XXI Clàssica a la seu del Districte d'Horta-Guinardó. A partir d'aquí, les biblioteques, casals i altres equipaments del districte, com són els cinc centres cívics, obsequien el públic amb una actuació en directe del cicle, que enguany es fixa en les històries de darrere cada composició.

A final d'octubre passa pel CC Teixonera amb el concert del duet de la Sveta Tovstukha al violoncel i l'Ala Miat Ienka al piano (27/10 – 19.00 h). Interpretaran un seguit de peces de compositors europeus que tenen darrere històries peculiars i divertides. Sonarà Bach, Boccherini, Liszt o Txaikovsky, entre més. Les precedeix el concert per a intèrprets emergents de l'Escola de Música Virgínia Blanch.

Al cap de dos dies, el CC Carmel rebrà alumnes de centres educatius de la vora per recordar les actuacions que la soprano Sílvia Sabater, veïna del barri, va fer des del balcó durant el temps que vam haver d'estar-nos a casa. Les finestres del confinament (29/10 – 11.00 h) és un espectacle multidisciplinari on la veu de la cantant, la flauta de la Mariko Nambu i l'arpa d'en Xavier Cuevas recorreran àries d'òpera més clàssica i cançons contemporànies de musicals conegudíssims. S'acompanya de les il·lustracions de la Núria González.

Al CC Casa Groga, ja al mes de novembre, hi trobem el Quartet Reflection de flautes travasseres seguit del concert Colors del segle XX (08/11 – 12.30 h Nova data: 22/12 - 19.00 h) interpretat pel Duo Divagação, un recorregut musical que té un significat especial per a les dues intèrprets que van des de Villa-Lobos fins a Monsalvatge passant per Piazzolla i de Falla.

Quina era l'obra que més agradava a Carlos V de España? O quina peça feien servir els violinistes de l'època per demostrar la seva destresa musical? En Nacho Bellido us ho explica amb la guitarra al CC Guinardó i l'actuació Les obres de guitarra a través de la història (10/11 – 19.00 h Nova data: 22/12 - 19.00 h).

L'últim concert als Centres Cívics de Barcelona del districte té lloc al CC Matas i Ramis. En Manuel Malandrini, al piano, proposa El classicisme a Viena i Barcelona (24/11 – 19.00 h Nova data: 22/12 - 19.00 h), la interpretació de tres simfonies compostes per Carles Baguer, organista de la Catedral de Barcelona del segle XVIII i algunes sonates de Mozart, contemporani del primer.

Els jardins Doctor Pla i Armengol seran l'espai ideal per al concert de cloenda. L'Orquestra Simfònica Tekhné presenta un programa basat en les grans obertures de la música clàssica. A Open your mind (29/11 – 12.00 h  Anul·lat) hi sentireu Egmont, op. 84 de Beethoven, Tràgica op. 81 de Brahms i l'inici de La forza del destino de Verdi.

Tots els concerts són gratuïts, només cal reservar entrades als webs de cada equipament. No deixeu cap cadira buida! Si teniu una reserva feta i finalment no podreu anar al concert, retorneu-la per tal que altres persones interessades en l'espectacle puguin accedir-hi. Aquí us expliquem com fer-ho.

Activitats relacionades