52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

XXIII Clàssica a Horta-Guinardó

CC Guinardó, CC Teixonera, CC Carmel, CC Casa Groga, CC Matas i Ramis i altres equipaments del Districte
14, 18, 20/10, 06, 10/11/2022
  • Música

Aquestes propostes ja han passat

La relació musical amb altres disciplines artístiques

Torna la tardor i torna el cicle de música clàssica al Districte d’Horta-Guinardó! Del 8 d’octubre al 24 de novembre, tots els equipaments de la demarcació com biblioteques, casals de barri, centres cívics i altres s’aboquen per a la 23a edició del cicle de música clàssica! Ofereixen una sèrie d’actuacions en directe que, enguany, s’emmarquen sota el tema de 'Música i creació d’un temps'. Un cicle que explora la relació entre la música i altres disciplines artístiques per entendre la societat i el moment històric en què van manifestar-se.

Després del concert inaugural de l’Orquestra Simfònica Tekhné als Jardins del Doctor Pla i Armengol, s’estén un programa de fins a una vintena d’activitats que passen per tots els equipaments implicats.

Al CC Guinardó (14/10 – 19:00 h), el guitarrista Sergi Pita interpreta peces de música llatinoamericana per a guitarra i tot seguit, l’Ensamble Amoria oferiran diverses peces de Galielei, Vivaldi, Agnesi o del Llibre Vermell de Montserrat.

El dimarts següent, el cicle arriba al CC Teixonera (18/10 – 19:00 h). El trio format per flauta travessera, piano i violoncel proposa Elles, creadores del segle XIX, un recorregut pel romanticisme europeu a través de les compositores Louise Farrenc, Melanie Bonis i Elfrida Andrée.

Al cap de dos dies el Clàssica a Horta-Guinardó fa parada al CC Carmel (20/10 – 11:00 h) amb un concert per a públic escolar. D'Una maleta de música hi sortiran petites obres de Bach, Mozart o Txaikovski, cançons populars i bandes sonores de cinema interpretades pel Projecte Arbarok, un trio de flauta travessera, oboè i violoncel.

L’Alícia al país de les meravelles és la protagonista del concert següent per a públic més jove al CC Casa Groga (06/11 – 12:30 h), actuació que forma part de les matinals dominicals Pati de butaques. Third floor duo (violoncel, piano) acompanyat per un dibuixant, toca alguns extractes de les bandes sonores de les pel·lícules inspirades en aquest personatge de Lewis Carroll que van compondre Danny Elfman o Daniel Slaughter.

La setmana següent, toca proposta doble al CC Matas i Ramis (10/11 – 19:00 h). Noa Jiménez, al piano, fa una introducció amb peces de Beethoven, Cortázar i Mozart. La vetllada musical es tanca amb la unió de la música de Granados amb el pintor de Goya i ball en directe.

El cicle també us fa viure la música a través de la xerrada Schönberg & Kandinski, l’amistat de dos genis (Casal de barri Can Travi, 17/11 – 19:00 h) i una visita guiada pel Palau de la Música Catalana (19/11 – 12:00 h). I si amb tota aquesta programació encara voleu més música, el cicle sorteja invitacions per a l'Auditori de Barcelona entre el públic que assisteixi a tres o més concerts del Clàssica a Horta - Guinardó.

Per a més informació sobre la resta de les activitats i les inscripcions, podeu consultar el web del cicle. Aquí teniu el programa complet en PDF.

Activitats relacionades