Tot sobre Verdaguer al canal de YouTube del MUHBA Vil·la Joana

Mon, 23/08/2021 - 07:00

Tot sobre Verdaguer al canal de YouTube del MUHBA Vil·la Joana

El Museu gaudeix d’una extensa videografia relacionada amb l’escriptor, disponible a la xarxa

L’edifici del Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) de Vil·la Joana és un antic mas de la parròquia de Vallvidrera situat al bell mig de Collserola. A més de ser famós per haver allotjat les activitats de les escoles municipals Vil·la Joana, pioneres per la seva tasca en l’educació especial per a alumnes invidents, sords i amb discapacitat intel·lectual, l’edifici és conegut per ser la darrera casa que va acollir el poeta i escriptor Jacint Verdaguer, un dels màxims exponents de la Renaixença. Verdaguer va morir en aquesta casa l’any 1902 després d’una llarga malaltia, motiu pel qual, des de llavors, l’edifici va esdevenir un lloc de memòria del poeta. Algunes de les estances de Vil·la Joana es poden visitar com a museu.

També per aquest motiu, el MUHBA dedica bona part de les seves accions a Verdaguer. Un dels materials del qual disposa és la col·lecció videogràfica que el Museu allotja al seu canal de YouTube i que podeu recuperar en línia i gaudir des de la comoditat de casa vostra. Podeu recuperar, per exemple, un seguit de peces conduïdes pel compositor i líder del grup Obeses, Arnau Tordera, que conformen una conferència al voltant de la figura de Verdaguer i de la musicació d’alguns dels seus versos, els quals interpreta el músic solsonenc Roger Mas.

Una altra de les llistes de reproducció recull vuit càpsules enregistrades pel MUHBA que formen part d’un itinerari que es programa periòdicament des del Museu, conjuntament amb el Parc Natural de la Serra de Collserola. L’itinerari es basa en una selecció de textos de Verdaguer acompanyats per les pertinents explicacions sobre les plantes, els arbres i els ocells que els protagonitzen, i permeten seguir l’itinerari des de qualsevol lloc, fins i tot en plena natura.

El canal de YouTube compta amb altres vídeos sobre diferents etapes de la vida de Verdaguer, fins a la seva mort. A més, al web de betevé també hi podreu veure l’enregistrament de 10 Atlàntides a Vil·la Joana, un espectacle coral sobre aspectes diversos de la figura de mossèn Cinto Verdaguer, que va tenir lloc l’any 2019.

Descobriu-los tots al web del MUHBA Vil·la Joana.