Ja es coneixen els guanyadors de les beques d'escriptura dramatúrgica Carme Montoriol

Fri, 04/03/2022 - 11:00

Ja es coneixen els guanyadors de les beques d'escriptura dramatúrgica Carme Montoriol

Són Ferran Dordal, Eva Hibernia, Pablo Macho Otero i Lucas Ubach.

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut de Cultura (ICUB) i del programa Barcelona Ciutat de la Literatura UNESCO, atorga cada any quatre beques Carme Montoriol. Aquests ajuts donen suport a dramaturgs i dramaturgues. Els becats podran desenvolupar durant dos mesos el seu projecte d’escriptura de teatre presentat i seleccionat en un espai singular de la ciutat, i rebran 3.000 € cadascun. Enguany s’han rebut un total de 56 candidatures.

La Comissió de selecció de l’edició 2022 de les beques Carme Montoriol ha decidit que els quatre premiats siguin:

Ferran Dordal. Ha presentat diversos espectacles i performances, com To the Happy Few (Temporada Alta, 2006), Memòries dels temps de la immaduresa (Teatre Lliure, 2007), M.A.D. (Mutual Assured Destruction) amb Àlex Serrano (Teatre Lliure, 2011), autopsicografia (Festival PNRM, 2011), La gran mentira (Grec Festival, 2016) o Telepatisches Café amb Alexander Manuiloff (Rodeo München, 2016). Col·labora amb l’Agrupación Señor Serrano, com a cocreador dels espectacles. Ha treballat també amb Àlex Rigola, Carlota Subirós, Alícia Gorina o Sílvia Delagneau, i d’ençà del 2016 és professor del departament de dramatúrgia de l’Institut del Teatre.

Eva Hibernia. Llicenciada en l’especialitat de Dramatúrgia a l’Escola Superior d’Art Dramàtic de Madrid, i estudis de Doctorat en Humanitats a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. El seus textos i produccions s’han pogut veure a espais com el Teatro Español, el Teatre Nacional de Catalunya, la Sala Beckett, la Sala Cuarta Pared i a diferents festivals i escenaris d’àmbit nacional i internacional. Les seves obres han estat traduïdes a l’alemany, l’anglès, el francès, el grec, el portuguès, l’italià i el català. A més a més dels seus textos originals, ha treballat les dramatúrgies i versions de textos clàssics, entre els que destaca L’avar de Molière per a teatre d’objectes, muntatge que continua de gira ininterrompudament des de fa 17 anys recollint premis i mencions.

Pablo Macho Otero. Premi Novell Internacional de Poesía Miguel Hernández 2018 pel seu primer poemari, ZOE. Graduat en Filologia Hispànica per la Universitat de Barcelona i format com a actor a l’Estudi Nancy Tuñón de Barcelona i a l’Escola Internacional Jacques Lecoq de París. Va començar la seva formació dramatúrgica a l’Obrador de la Sala Beckett. Entre els seus textos destaquen Esquerdes (Sala Beckett, 2014), La Trinxera (Sala Flyhard, 2017) o Enterrando a Dodot (La Gleva, 2021).

Lucas Ubach. Llicenciat en Psicologia per la UAB i Graduat Superior en Il·lustració per l’Escola Massana. Graduat a l’Institut del Teatre de Barcelona, en l’especialitat de Direcció i Dramatúrgia. Format també a l’Obrador de la Sala Beckett. És autor de dramatúrgies com Cortés Ordena (lectura dramatitzada a Sala Beckett, 2014); Polvo somos (2015); Qualsevol nit (Sala Roja. Barcelona, 2017); o Ficciones (Finzioni) (Paolo Grassi, Milà, 2017), entre d’altres. Ha estat director en diferents muntatges teatrals.

L’estada de dos mesos la faran, respectivament, a les Fàbriques de Creació de Sala Beckett, Tantarantana, Centre de les Arts Lliures – Fundació Joan Brossa i Nau Ivanow.