La novel·la 'Plagio', de Patrícia Font, finalista del premi Tigre Juan 2023

Fri, 24/11/2023 - 14:17

La novel·la 'Plagio', de Patrícia Font, finalista del premi Tigre Juan 2023

L'autora barcelonina va obtenir l'any 2019 una beca Montserrat Roig per treballar en aquesta obra.

La segona novel·la de l’escriptora gracienca Patrícia Font, titulada Plagio, ha arribat a finalista del prestigiós premi Tigre Juan. El guardó és de 10.000 € per al guanyador/a —en aquesta edició Rosa Navarro amb la novel·la Niña con monstruo dentro (Bala Perdida)— i de 5.000 € per a la finalista.

Sobre la novel·la finalista, publicada per Editorial Barrett i que l’autora va preparar en part en el decurs d’una beca Montserrat Roig de l’any 2019, a la sinopsi s’explica que reflexiona sobre l’èxit i el fracàs i sobre l’anonimat i la celebritat. El jurat del premi apunta en l’acta: “En un joc perfectament teixit de capes superposades, el jo que crea Font es desdobla fins a l’infinit, es fa personatge, s’escriu a si mateix, es deixa escriure, en un ambient —el teatre, el cinema, l’escriptura— on l’originalitat és un desig incomplert o un coitus interruptus“.

El premi Tigre Juan s’atorga a Oviedo i va ser creat el 1978 per recordar l’autor de la localitat Ramón Pérez de Ayala i la seva novel·la titulada Tigre Juan i publicada el 1926, text que va donar nom a un pub del casc antic d’Oviedo, i que va ser on es va fundar el premi. L’han guanyat, entre d’altres, Antonio Pérez Henares, Ignacio Gracia Noriega, Belén Gopegui, Luis Sepúlveda, Inma Monsó o Fernando Palazuelos.

Imatge de Patrícia Font: Editorial Barrett.