'Picasso-Barcelona. Una cartografia', premiat pel Ministeri de Cultura

Wed, 22/05/2024 - 15:36

'Picasso-Barcelona. Una cartografia', premiat pel Ministeri de Cultura

Escrit per Claustre Rafart i Planas, és una coedició de l'Editorial Tenov, el Museu Picasso de Barcelona i l'Ajuntament de Barcelona.

Picasso-Barcelona. Una cartografia explora la ciutat de Pablo Picasso en les diferents etapes en què hi va viure, primer com a estudiant, després com a artista en eclosió i, més endavant, quan hi retorna com artista de renom havent assolit l’èxit a París. El llibre acaba de ser guardonat amb el tercer premi en la categoria d’Obres generals i divulgació dels Premis del Ministeri de Cultura als Llibres Millor Editats. Claustre Rafart Planas, conservadora de la Fundació Museu Picasso de Barcelona, n’és l’autora, i el volum es va publicar el passat 2023, coeditat per l’Editorial Tenov, el Museu Picasso de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, dins la col·lecció “Gent de Barcelona”.

El jurat ha destacat el gran treball de disseny i maquetació del llibre (obra de Lali Almonacid) i la gran qualitat del paper i el bon tractament del color (obra del preimpressor Xavi Parejo). “El seu petit format facilita la consulta”, ha ressaltat el jurat, i també ha destacat l’original faixa que envolta la coberta, que es desplega com un gran plànol que recull tots els punts d’interès de la cartografia.

Com indica el web del Ministeri, “els premis no tenen dotació econòmica, tot i que són molt valorats pels editors pel reconeixement i prestigi que suposen pel seu treball editorial”, així com per la difusió que comporten, ja que els llibres premiats seran exposats a les fires internacionals del Llibre Liber, Frankfurt i Leipzig.

Per a més informació, cliqueu aquí.