'Picasso-Barcelona. Una cartografia', premiat pel Ministeri de Cultura

'Picasso-Barcelona. Una cartografia', de Claustre Rafart i Planas, ha estat guardonat amb el tercer premi en la categoria d'Obres generals i divulgació dels Premis als Llibres Millor Editats del Ministeri de Cultura.

21/05/2024 - 17:04 h - Cultura i lleure Ajuntament de Barcelona

Editat per l’Editorial Tenov, el Museu Picasso de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, Picasso-Barcelona. Una cartografia explora la ciutat de Pablo Picasso en les diferents etapes en què hi viu, primer com a estudiant, després com a artista en eclosió i, més endavant, quan hi retorna com artista de renom havent assolit l’èxit a París.

El llibre-guia s’organitza en sis apartats diferents que tracen rutes que corresponen a les diferents etapes vitals de Picasso i van acompanyats d’un plànol d’època de la ciutat. La publicació va posar punt i final a l’any de celebració del 60è aniversari de l’obertura del Museu Picasso de Barcelona.

Gran treball de disseny i maquetació

El jurat ha destacat el gran treball de disseny i maquetació del llibre (obra de Lali Almonacid) i la gran qualitat del paper i el bon tractament del color (obra del preimpressor Xavi Parejo).

“El seu petit format facilita la consulta”, ha ressaltat el jurat, i també ha destacat l’original faixa que envolta la coberta, que es desplega com un gran plànol que recull tots els punts d’interès de la cartografia.

Com indica el web del Ministeri, “els premis no tenen dotació econòmica, tot i que són molt valorats pels editors pel reconeixement i prestigi que suposen pel seu treball editorial”, així com per la difusió que comporten, ja que els llibres premiats seran exposats a les fires internacionals del Llibre Liber, Frankfurt i Leipzig.

A les dues fires alemanyes s’exhibeix el Best Book Design from all over the World, a les quals cada país envia els llibres que guanyen cada any el concurs nacional. En aquesta edició del Ministeri de Cultura s’han presentat 184 obres en total.

Més informació