El 17 de gener es presenta la proposta del comissariat per al Congrés Mundial de l'Arquitectura de la UIA del 2026
"Becoming. Architectures for a planet in transition" és el nom del projecte guanyador, una proposta dels arquitectes Pau Bajet, Mariona Benedito, Maria Giramé, Tomeu Ramis, Pau Sarquella, Carmen Torres i José Zabala. La presentació tindrà lloc a la seu del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC).
El pròxim 17 de gener, el COAC acollirà la presentació de la proposta guanyadora del concurs del comissariat per al Congrés Mundial d’Arquitectura de la UIA, que Barcelona acollirà el 2026. Es tracta de “Becoming. Architectures for a planet in transition”, un projecte coral dels arquitectes Pau Bajet, Mariona Benedito, Maria Giramé, Tomeu Ramis, Pau Sarquella, Carmen Torres i José Zabala.
A més a més dels arquitectes guanyadors, també participaran en l’esdeveniment la ministra d’Habitatge i Agenda Urbana, Isabel Rodríguez; un representant de la conselleria de Territori de la Generalitat de Catalunya; l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni; la vicepresidenta de la Unió Internacional d’Arquitectes (UIA), Teresa Táboas; la presidenta del Consell Superior de Col·legis d’Arquitectes d’Espanya (CSCAE), Marta Vall-llossera; i el degà del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), Guillem Costa Calsamiglia.
Les administracions organitzadores, a més de donar suport institucional, financen, a parts iguals, la celebració d’aquest Congrés Mundial d’Arquitectura, que ha estat reconegut com a esdeveniment d’excepcional interès públic en la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat per al 2023.
“Becoming. Architectures for a planet in transition” va ser la proposta escollida per un jurat de gran prestigi internacional. A partir de la investigació basada en la praxi arquitectònica, la iniciativa té com a lema principal el temps, entès com a vector de canvi i transformació, i d’aquest eix transversal se’n declinen sis subtemes més. A més a més, el projecte compta amb la participació d’una solvent i extensa xarxa de col·laboradors que permetrà generar un debat intens i rellevant al voltant de la professió.
L’acte és obert a tothom, però cal inscripció prèvia fent clic aquí.
L’esdeveniment també es podrà seguir per Internet en aquest enllaç.