El festival d'arquitectura 48H OPEN HOUSE ens obre les portes de diversos edificis del Districte de Sant Andreu

Els dies 21 i 22 d'octubre tindrà lloc aquesta cita per conèixer el patrimoni arquitectònic de la ciutat. Les visites són gratuïtes i es fan per professionals de l'arquitectura i per persones voluntàries.

..
17/10/2023 - 12:40 h

Aquest cap de setmana, el dissabte 21 i el diumenge 22 d’octubre, se celebra una nova edició del festival d’arquitectura 48H OPEN HOUSE, una de les millors oportunitats per conèixer els edificis emblemàtics dels barris i del conjunt de la ciutat de Barcelona. En concret, els espais que es podran visitar al Districte de Sant Andreu són:

ANTIGA FÀBRICA MERCEDES-BENZ Carrer de Sant Adrià, 65,
CASA BLOC – PIS MUSEU HABITATGE 1/11 Passeig de Torras i Bages, 101
HABITATGES AL CARRER DE BISCAIA Carrer de Biscaia, 340,
MUHBA BON PASTOR Carrer de Barnola, 22
RECINTE FABRA I COATS – CAN FONTANET Carrer de Parellada, 6
RECINTE FABRA I COATS – CENTRE D’ART CONTEMPORANI DE BARCELONA Carrer de Sant Adrià, 20
RECINTE FABRA I COATS – ESPAI VERTICAL Carrer de Sant Adrià, 20
RECINTE FABRA I COATS – FÀBRICA DE CREACIÓ Carrer de Sant Adrià, 20

*Per més informació i inscripcions podeu fer clic aquí. 

Després de la passada edició que va posar focus en els diferents oficis que fan de l’arquitectura una peça col·laborativa i global, la 14ª edició del festival pretén excavar les micro-narracions que es poden extreure del detall dels edificis. Es centrarà la desconstrucció de l’arquitectura per veure els fragments del ric i complex collage arquitectònic de la nostra ciutat: finestra, balcó, passadís, llar de foc, escala, ascensor, columnes, arc, porta, instal·lacions, mobiliari…

L’interès és per “desconstruir” l’arquitectura del nostre imaginari, quelcom compacte amb una important presència, amb l’objectiu tant d’identificar els pressupòsits que la sostenen com entreveure els camps de coneixement que té el professional de l’arquitectura.

El resultat no serà una història única, sinó la xarxa d’orígens, contaminacions, similituds i diferències en l’evolució arquitectònica, inclosa la influència dels avenços tecnològics, l’adaptació climàtica, la política social, els contextos econòmics, els requisits normatius i les noves oportunitats digitals.

A més a més, enguany una part de la programació del festival 48h Open House BCN s’organitza al voltant de l’any Domènech i Montaner. El festival compta amb espais representatius dissenyats per aquest arquitecte per a explicar la seva polièdrica trajectòria com a reflex de l’art total: una obra on hi va participar ceramistes, mosaïcistes, escultors, vitrallers i ferrers.

Enguany, el festival s’uneix a la celebració de la 18 edició de la Barcelona Design Week i a la seva iniciativa global per impulsar l’objectiu ODS número 18 que tracta el disseny com un element clau per al present i el futur de les persones. Per això, el festival destacarà un projecte de la programació d’enguany com EDIFICI 18, pels valors i la importància del disseny en la seva definició i execució, en la seva postura enfront de la comunitat i a la ciutat en general. Aquest projecte es donarà a conèixer a partir de la data d’inauguració de la BDW, el 18 d’octubre.