Com definir una estratègia d’ingressos

És important saber identificar les teves necessitats mínimes d’ingressos, però també ho és determinar una estratègia amb accions concretes que et permetin aconseguir el teu objectiu.

Aquestes són algunes recomanacions que t’ajudaran a donar-li forma a la teva estratègia d’ingressos:

  • Marca’t un objectiu: Identifica quant has d’ingressar per cobrir les teves necessitats. Si tens unes despeses de 1.100 €, necessites com a mínim aquest import per arribar a final de mes. 
  • Pensa en com aconseguir el teu objectiu: Hi ha diverses formes d’obtenir ingressos. La més habitual és el treball (assalariat o autònom). També pots accedir a ajudes i prestacions públiques, si compleixes els requisits. 
  • Reforça les teves possibilitats d’inserció laboral: Aprofita l’oferta formativa gratuïta i els programes d’inserció laboral que ofereixen les administracions públiques i les entitats socials, com Barcelona Activa.
  • La formació és la millor estratègia per augmentar els teus ingressos: El nivell formatiu està relacionat amb els salaris i les condicions laborals. Hi ha molts tipus de formació (l’ESO, el batxillerat, la FP, la universitat, els certificats de professionalitat, la formació contínua, els idiomes, la capacitació digital, etcètera). Mai no és tard per completar les teves necessitats formatives. 
  • No t’endeutis per arribar a final de mes: Un préstec o un crèdit no s’ha de contemplar com un ingrés, sinó com una despesa que pot empitjorar la teva situació econòmica.

Per a més informació, consulta el mòdul 2 “Marca’t objectius d’ingressos” del curs d’educació econòmica.

 

Scroll to Top