Què són les targetes revolving

Les targetes revolving són targetes de crèdit en què disposes d’un límit de crèdit determinat que es pot tornar a terminis, a través de quotes periòdiques. Aquestes es poden establir com un percentatge del deute existent o com una quota fixa. Aquestes quotes periòdiques es poden canviar dins uns mínims establerts per l’entitat.

En què es diferencien una targeta de crèdit tradicional?

La seva peculiaritat és que el deute derivat del crèdit es “renova” mensualment: disminueix amb el pagament de les quotes, que genera així un nou disponible, però augmenta mitjançant l’ús de la targeta (pagaments, reintegraments en caixer), així com amb els interessos, les comissions i altres despeses generades, que es financen conjuntament.

Podràs detectar que et trobes davant d’una targeta revolving fixant-te en la modalitat de pagament establerta al contracte.

Quines conseqüències financeres pot tenir aquesta peculiaritat?

Un dels reclams de les targetes revolving és la seva suposada facilitat per tornar el crèdit amb mensualitats molt baixes, gairebé a la mida del consumidor. Però tingues en compte que si es contracta una quota mensual baixa, potser ni tan sols cobreixi els interessos, que se sumen i financen amb la resta d’operacions. Al final, es produeix un efecte de bola de neu i el deute, malgrat abonar les quotes, segueix creixent i es corre el risc d’encadenar-se a un deute indefinit, que mai no s’acaba de pagar. Per tot això, és molt important calcular correctament les quotes per evitar que el deute creixi de manera que no pugui ser satisfet amb aquesta forma de pagament.

Si estàs fent servir una revolving i vols analitzar el teu cas, aquí tens a la teva disposició un simulador que, de manera senzilla, et permet saber quan acabaràs de pagar el deute i quants interessos hauràs desemborsat amb la quota fixada.

Si em sorgeixen dubtes, quina informació m’ha de donar la meva entitat?

Abans de contractar una targeta, no dubtis a consultar al teu banc tot allò que no entenguis perquè puguis comprovar si és el producte que busques o no. Presta atenció a la modalitat de pagament establerta al contracte i assegura’t que comprens el seu funcionament i s’ajusta a les teves necessitats. La teva entitat t’ha d’explicar, a més, el mode de càlcul de les quotes de la targeta, les obligacions que assumiràs i les conseqüències en cas d’impagament.

Finalment, recorda que pots millorar la gestió de la teva economia personal i familiar fent el  Curs Digital d’Educació Econòmica del programa EdEc.

Scroll to Top