Mesures urgents de suport a les famílies vulnerables i baixada dels preus de l’energia per controlar la inflació

El govern de l’Estat, dins del Pla Nacional de resposta a les conseqüències econòmiques i socials de la guerra a Ucraïna, ha aprovat el Reial Decret-llei 6/2022, de 29 de març.

Aquest Reial Decret-llei inclou una sèrie d’ajudes que afecten directament a les famílies i a les persones treballadores i que, de moment, tindran una vigència de 3 mesos (fins el 30 de juny). Les mesures més destacades són aquestes:

  • Una rebaixa de 0,20 euros per litre de combustible repostat (gasoil, gasolina, gas i adblue).
  • Prohibició a les empreses de realitzar acomiadaments adduint, com a causa objectiva, l’augment dels costos energètics, si s’han beneficiat de les ajudes directes previstes en aquest Reial Decret-llei.
  • Una limitació extraordinària del 2% en l’actualització anual del lloguer de l’habitatge habitual.
  • Els beneficiaris de l’ingrés mínim vital tindran un increment del 15% en les mensualitats d’abril, maig i juny de 2022. 
  • Les llars que reben el bo social elèctric augmentaran en 600.000 ja que s’inclourà als perceptors del ingrés mínim vital. També es renovarà automàticament el bo social, i els descomptes del 60% i del 70% per als consumidors vulnerables i vulnerables severs es mantindran fins el 30 de juny.
  • També es mantenen les rebaixes fiscals en el rebut de la llum fins el 30 de juny: IVA del 10%, Impost de l’electricitat del 0,5%, suspensió de l’impost del 7% a la generació elèctrica i pròrroga del límit al creixement de la tarifa de gas (TUR).

Pots consultar tota aquesta informació ampliada i més mesures al Pla Nacional de resposta a les conseqüències econòmiques i socials de la guerra a Ucraïna.

Scroll to Top