El nostre projecte educatiu

L'escola bressol Canigó està situada dins el recinte de l'antic convent dels Àngels, al barri del Raval, gairebé al costat del Museu d'Art Contemporani de Barcelona. Es tracta d'un edifici de gran valor arquitectònic, de tres plantes. La planta baixa i la primera planta estan ocupades per l'escola bressol Canigó, i la segona planta està ocupada per l'Arxiu Municipal del Districte de Ciutat Vella.
 
L'escola disposa de cinc aules lluminoses, distribuïdes per racons de joc i amb diversitat de materials adequats al moment evolutiu dels infants. Disposem d' un accés per a persones amb mobilitat reduïda que compartim amb l'Arxiu Municipal.
L'escola té un pati molt bonic al vell mig de Ciutat Vella, adaptat als nostres infants amb diferents propostes i materials, amb un eucaliptus centenari, una gran palmera i un petit hort que cuidem amb molta cura. Un espai que aprofitem molt per gaudir de la natura i l'aire lliure.
 
L'escola bressol Canigó és un espai educatiu on oferim diversitat de propostes com l'experimentació amb diferents materials, la panera dels tresors,joc heurístic, cançons, titelles... per a potenciar les capacitats i afavorir el desenvolupament de tots els infants atesos en la seva diversitat. L'infant és el protagonista dels seus aprenentatges.
 
L 'equip educador acompanya els infants amb afecte, afavorint i potenciant la seva autonomia. Cal establir un vincle afectiu amb cadascun d'ells i confiar en el seu procés d'aprenentatge individual, donant-los l'ajut necessari per tal que puguin créixer de manera autònoma.

Donem molta importància a les relacions amb les famílies, afavorint el diàleg i posant a la seva disposició diferents canals de comunicació. Les famílies a través de l'AFA participen activament en diferents activitats a l'escola: “fem un cafè”, mercat d'intercanvi de roba, reunions, festes.
 
Som una escola oberta al barri i en contacte amb el seu entorn més proper, participant i col·laborant amb les diferents entitats del barri com el Macba, la biblioteca Sant Pau-Santa Creu, el Casal dels infants del Raval, ... Aixi com una estreta relació amb serveis socials i els diferents centres d'educació infantil, primària i secundaria del barri.
 
L’Escola Bressol Canigó forma part de la Xarxa d’Atenció a Famílies i Infants del Raval, XAFIR, concretament a la subcomissió de Salut 0-3. XAFIR està constituït per diversos serveis i entitats dedicats a l’atenció als infants i a les famílies
 

Compartiu aquest contingut