El nostre projecte educatiu

L'escola bressol El Tren de Fort Pienc va iniciar la seva activitat el setembre del 2003.

L'escola s'ubica dins un complex municipal que inclou, a més de l'escola bressol, una plaça, el mercat, el centre cívic, la biblioteca, la residència per a persones grans i el Centre d'Educació Infantil i Primària Fort Pienc.

L'escola està formada per cinc grups d'infants. Els patis, la sala Bosc (d’usos múltiples), els espais comuns, el cau de la música i els espais de referència dels grups estan pensats per afavorir la interrelació entre tots els infants de l'escola.

Ofereix l'espai, l'ambient estable i els recursos necessaris perquè l'infant es pugui convertir en un petit investigador que, a través de les diferents propostes, faci petits i grans descobriments.

L'escola manté una relació diària amb les famílies, amb les quals comparteix el procés de desenvolupament de l'infant. Les famílies també participen activament en tot allò que fa l'escola: tertúlies ("L'hora del cafè"), xerrades, reunions, festes, activitats per als infants... L'escola treballa amb una coordinació constant amb l'AMPA.

Durant el curs s'aprofiten també els espais que ofereix el Centre d'Educació Infantil i Primària Fort Pienc (gimnàs i sorral) per anar-hi a jugar amb els dos grups de grans. Aquests també van a la Biblioteca de Fort Pienc per dur a terme tres projectes relacionats amb el llibre infantil. 

Des del curs 2017/2018 tenim engegat un projecte intergeneracional amb la residència de les persones grans de Fort Pienc. On l’objectiu principal és aprofitar els beneficis del contacte humà entre grans i petits per tal d’establir, mitjançant unes trobades conjuntes a l’hora del pati, una experiència enriquidora per ambdues parts.

La interacció amb els diferents serveis que envolten l'escola fa que l'infant descobreixi relacions més enllà de la família i l'escola.

L'escola és sòcia de l'Associació de Veïns de Fort Pienc i l’AMPA hi participa activament, procurant que el centre sigui una escola del barri i per al barri.

L'escola es coordina de forma quotidiana amb els diferents serveis que atenen a la petita infància i les seves famílies, del districte.

El projecte que és punt de referència a l’escola és: “Espais oberts, espais compartits”. (Per saber-ne més, accedir a l’Espai Informatiu de l’escola).

Compartiu aquest contingut