Comissió de sostenibilitat

La comissió de sostenibilitat la formen un grup de persones de la nostra comunitat educativa (mares, pares, suport, àvies, etc) i es reuneix un cop al mes.
En aquestes sessions acompanyades d’un cafetó i algun dolcet casolà, en una primera part es debat sobre possibles intervencions que siguin necessàries en els nostres espais exteriors (plantar, arreglar materials, pensar propostes per els infants, etc..).
A la segona part de la sessió ja ens posem mans a l’obra i duem a terme el que ens hem plantejat per aquella sessió.
Tot seguit podeu mirar el recull de fotos de les experiències que vivim mes a mes:
 
NOVEMBRE: en aquesta primera sessió, després d'haver-nos presentat cafetó en mà, hem traçat les línies de treball per al dia d'avui. La veritat és que aquesta primera sessió ha estat intensa, ja que després de l'estiu i els primers mesos de familiarització l'hort necessitava moltes atencions per tornar a estar en forma. D'aquesta manera les accions han estat buidar la compostadora, podar totes les rametes seques, preparar els horts dels infants i el de les famílies i plantar la nostra primera collita. Com veieu a les fotos érem una colla ben enfeinada i així ha quedat tot de net i polit a punt per ser gaudit per els infants.
 
DESEMBRE: aquesta segona sessió hem tingut molta feina, però com podeu veure la nostra comunitat creix i avui érem un bon grupet. Després de la nostra trobada al voltant d'una coca i un brownie que ens han portat les dues Fàtimes ens hem arremangat i ens hem posat a treballar al talús. Aquest espai, que ja es va crear amb les famílies fa uns anys, s'havia deteriorat molt amb el temps i amb l'ús dels infants. Hem canviat les fustes trencades i hem posat cordes noves, també s'han hagut de fer forats i netejar parts d'heura seca. Ha estat una tarda intensa, però també de xarxa , converses disteses i somriures....i amb un dels espais preferits dels infants cuidat amb molt carinyo.

GENER: Per aquesta sessió teníem prevista una feina que no ha pogut ser, però al final ens n'ha sortit una altra, més ben dit unes quantes. No serà que ens quedem de braços plegats!
Fa uns dies ens havien tallat un arbre que havia emmalaltit i en el seu lloc hem volgut plantar un noguer. El cas és que necessitem fer un forat més gran i no hem tingut les eines. De moment en el seu lloc hi hem posat unes plantes de colors ben eixerides. Al mateix temps un altre grupet ha estat netejant de fulles i deixant ben maca la jardinera....amb tanta fulla gairebé no es veien les plantes. Una altra tasca ha estat podar la boganvilla, que si la deixem créixer més haurem de sortir nosaltres del jardí. Per sort érem una bona colla i entre totes li hem fet una sessió de perruqueria. Una de les altres buganvilles, la del jardinet, ha canviat de domicili i ara ha plantat les arrels  a casa de la família de la Sama...esperem la foto! al seu lloc hi hem plantat dos hibiscus preciosos i una planta que ens ha portat la família de la Maxine.
Com veien no hem estat parades ni un moment, per sort l'Anni ens havia portat un pastís enorme per agafar forces abans d'arremangar-nos!

FEBRER: Aquest mes de febrer per fi hem pogut acabar el Prototip de la Carol per protegir la nostra collita de visitants inesperats i tapar-la també amb unes xarxes de pescadors reutilitzades. Aquí no deixem res per perdut i tot és susceptible de tenir una altra vida diferent de l’original!
Després d’agafar forces amb un cafè i uns bunyols que ens ha portat l’avi de l’Aran i d’unes postres típiques marroquines que ens ha preparat la Fàtima, ens hem posat mans a l’obra.
Ens hem dividit en dos grupets. Per un cantó l’equip que fabricava el prototip amb les fustes i per altra banda, l’equip que preparava les jardineres que havien de ser protegides. Tot plegat ens ha quedat una obra d’art digne de visita. Qui vulgui pot anar a fer un cop d’ull i si li ve de gust afegir-se a la propera sessió de la Comissió... que es preveu també entretinguda.

ABRIL: El mes d'abril hem tingut una sessió de comissió molt productiva. Es veu que el pastisset que ens va portar l'Andriana, mama del Nil, ens va carregar d'energia.
A la part de la sessió que ens dediquem a organitzar la feina, vàrem estar parlant també de quins arbres ens anirien bé per poder tenir ombra al nostre jardí. Després de diferents propostes vam acordar que potser una morera seria una bona idea per obtenir ombra amb facilitat.
Un cop acabat el pastís i les deliberacions, ens vam arremengar i de cap al jardí a treballar.
Amb la colla que érem vam recollir les bledes que ja estaven a punt i els enciams. També vam treure les cebes i la tomaquera que s'havia fet molt gran, però que no donava fruit. En el seu lloc hem deixat la terra preparada per a seguir plantant cosetes. També ens va donar temps de pintar el far que havíem reparat a la sessió anterior, que ens ha quedat com a nou i refer un parell de fustes del caminet del talús que s'havien deteriorat.
La veritat és que ens va donar molt de si i així es palpa quan s'entra a l'escola i podem gaudir d'un jardí esplendorós!!

 
Com sempre mil gràcies per la vostra col·laboració i les bones sensacions que ens acompanyen més a més a la Comissió de Sostenibilitat!

 

Compartiu aquest contingut