FESTES I TRADICIONS

A l’escola donem a conèixer als infants les festes i tradicions de casa nostra.  Les celebrem de diferents maneres i al llarg del curs els hi anem oferim diferents propostes i recursos perquè les vagin coneixent.
Normalment aquestes festes  van associades a diferents personatges que formen part d’aquestes celebracions i sempre demanem la  col·laboració d’algun familiar que vulgui representar-los i donar-los vida.

Al mes d’octubre, amb l’arribada de la tardor, celebrem “La castanyada” i posem a l’abast dels infants paneres amb els fruits típics de la tardor perquè els puguin conèixer, manipular  i saber quina és la seva textura i el seu gust.
El personatge principal d’aquesta festa és La Castanyera.
 
Tant la música i com les cançons infantils són molt importants a l’escola. És per això que al mes de novembre, celebrem Santa Cecília, la patrona de la música, i sempre comptem amb la col·laboració d’algun familiar que vingui a oferir un mini concert pels menuts o en el seu defecte, som les mestres de l’escola les que ens hi posem.
 
Amb l’arribada de l’hivern, la Festa del Tió es la gran protagonista.  Aquesta festa està associada al personatge de L’Oncle Buscall, el mestre tioner que ens ajuda a trobar el tió que cada hivern neix a la branca d’una arbre de la muntanyeta que hi ha en el nostre pati.
Cada any, els infants alimenten el petit tió que es converteix en un gran tronc. Quan el tronc ha crescut i està molt gros, els nens i les nenes fan cagar el tió a cop de bastó i ell, sempre generós, caga un munt de regals que cada grup d’infants gaudirà a l’escola al llarg del curs.
 
Al mes de febrer arriba el Rei Carnestoltes i amb ell la festa de Carnaval. El nostre es diu Pepito i és un capgròs que fa un munt d’anys l’associació de famílies d'alumnes va regalar a l’escola. En Pepito ens fa una visita per portar-nos el seu ban en el que ens diu quines són les consignes que els infants han de seguir cada dia per divertir-se en aquesta setmana boja.
 
Quan arriba la primavera també arriba la celebració de Sant Jordi. Els infants poden veure en imatges la llegenda de Sant Jordi i també la nostra representació particular amb uns simpàtics titelles que ens expliquen una història amb un final molt diferent.
Per aquesta celebració, l’Associació de famílies de l‘escola (AFA), cada curs regala llibres als infants amb els diners que ha recollit de les aportacions dels socis.
 
 
 

Compartiu aquest contingut