El nostre projecte educatiu

L'escola bressol municipal L'Oreneta està situada al peu de la muntanya de Collserola, compartint l’entorn natural amb el Centre d'Educació Infantil i Primària Dolors Monserdà-Santapau. Els espais exteriors de l’escola, els arbres i els ocells, ofereixen als infants un paisatge diari viu i de calma.

El projecte educatiu de l’escola es concreta en tres eixos principals: un entorn pensat per enriquir l’experiència i el desenvolupament integral de cada nen i nena, els vincles afectius positius i estables que els permeten explorar aquest entorn, i la col·laboració amb les famílies.

La intervenció educativa parteix d’una idea d’infant com a ésser actiu i competent, i del respecte per cada individu i el seu procés de desenvolupament evolutiu i psicosocial, atenent les seves necessitats, interessos, sentiments i emocions. La finalitat és acompanyar a cada nen i cada nena en la presa de consciència de si mateix, i en el seu procés de socialització.

Cada espai i cada moment a l’escola estan organitzats per afavorir el joc, com a activitat pròpia de l’infant, i la seqüenciació dels moments del dia a dia, per donar-li seguretat i estabilitat. Tot el temps que l'infant està a l'escola es considera educatiu i està pensat  per explorar, descobrir, relacionar-se, manipular i experimentar;  amb la finalitat de potenciar les capacitats d’aquesta etapa.

L’escola complementa la tasca educativa de la família des de la flexibilitat, l'obertura i la transparència; des de la complicitat i la confiança, en un clima d'acompanyament acollidor i positiu. La participació de les famílies es concreta en les reunions individuals i de grup, en la participació de l’AFA i, sobretot, en el dia a dia a les estances dels infants i amb els intercanvis directes amb les educadores.

L’EBM L’Oreneta participa de les diferents xarxes professionals del districte de Sarrià-
Sant Gervasi: la xarxa d’infància d’adolescència, la xarxa de centres públics (0-18) i l’espai 0-3 (xarxa de centres d’atenció a la petita infància), amb la finalitat de donar una atenció més coordinada i integral a les famílies amb infants de 0 a 3 anys de l’entorn.

Compartiu aquest contingut