Les Capsetes de Música

LES CAPSETES DE MÚSICA.
Les Capsetes de Música són un recull de capsetes que posem dins d’una capsa grossa; a dintre de cada capseta hi ha algun objecte el qual es relaciona amb una cançó.
Les capsetes poden ser de diferents mides i materials, i els objectes de dins poden ser de múltiples formes, mides i materials. Algunes estan decorades o folrades per dins i/o per fora o es deixa la capsa original sense cap afegit. A la tapa hi pot haver algun element indicador del què hi ha dins. En tindrem una sense decorar i sense cap element dins, amb la que farem referència al silenci.
Aquesta  activitat la proposem als infants estant tot el grup junt o en petit grup,  asseguts  en rotllana, asseguts a la taula, en algun racó preparat... Això depèn del moment i de com l’educadora es plantegi la proposta. A l’escola les Capsetes de Música són presents a tots els grups, des dels nadons fins els de tres anys.
El ritual de l’activitat comença presentant la capsa de Capsetes de Música, la obrim creant un moment expectant, en triem una capseta i amb màgia i respecte la presentem als infants: fa soroll?? què hi haurà?? de quina cançó es tracta??... obrim, observem, l’anomenem i cantem. Un cop s’acaba, tanquem la Capseta, la guardem i es fa silenci. En busquem una altra... Cal presentar-les d’una en una, amb paciència, valorant la seva importància.
Les Capsetes de Música d’aquesta capsa no les deixem a l’abast dels infants, són prou delicades. Si més no, es poden preparar algunes adients perquè els infants les puguin tocar i agafar per cantar, com a proposta de joc de l’aula.
Les Capsetes de Música són un recurs de gran valor pedagògic, ajuden a calmar, a reagrupar, a concentrar-se, en el període d’adaptació els ajuden a tranquil·litzar-se, quan els infants ens les demanen i en qualsevol moment que ens vingui de gust, o també les podem fer servir com una activitat fixa del dia o de la setmana.
Estem atentes a les demandes dels infants. Prepararem Capsetes de Música que ells ens demanen sempre valorant la seva adequació.
Valorem i gaudim de l’activitat per poder transmetre l’estima i el respecte envers la música.
 

Compartiu aquest contingut