El nostre projecte educatiu

L'escola bressol municipal Sant Medir està situada dins una illa d'equipaments municipals al bell mig del barri de Gràcia. Vam obrir les portes el setembre del 2007.

A l’escola compartim la cura i l'educació dels infants conjuntament amb les famílies. La relació amb elles forma part de la nostra quotidianitat, en el marc de la col·laboració, la corresponsabilitat i de l'intercanvi de criteris, opinions i experiències.

Partim de la confiança en les capacitats de cadascun dels infants. El plantejament de la nostra escola és que cada infant sigui el protagonista actiu del seu desenvolupament i pugui respondre als seus interessos i curiositats. Per això, els materials, espais i temps estan pensats per afavorir el joc espontani i per respondre a les seves necessitats d'explorar, manipular i investigar. Com per exemple la panera dels tresors o el joc heurístic. 

A l’escola treballem per aconseguir que la quotidianitat sigui una oportunitat d’aprenentatge pels infants. Els adults els acompanyem durant el procés i els oferim una atenció individualitzada, per tal de donar cabuda a la diversitat. Prioritzem atendre de manera acurada i respectuosa les necessitats bàsiques dels infants, com són l’alimentació, el descans, la higiene, el joc i la llibertat de moviment. 

Volem crear un entorn acollidor, on l'infant pugui viure les seves emocions i la seva singularitat, sentint-se estimat i segur. L'equip educatiu vetllem especialment per propiciar un ambient relaxat, en què els nens i nenes puguin estar còmodes i, en definitiva, ser feliços.

Totes les estances dels infants es comuniquen entre elles, afavorint els espais de relació entre iguals. En el cas dels infants més grans de l'escola, es concreta en la proposta d'ambients d’aprenentatge compartits, que afavoreixen la llibertat de joc i de moviment.

Entenem l'escola com una finestra oberta, a través de la qual els infants miren, exploren i descobreixen aspectes diversos del món que els envolta, diferents i alhora complementaris del context familiar i social habitual.

L'equip educatiu treballem consensuant les decisions, a partir de l'escolta, la reflexió contínua i l'anàlisi conjunta. L'acompanyament que les educadores oferim  als infants comprèn la presència activa, el no intrusisme i l'observació.

Les famílies de l’escola, junt amb els seus fills i filles, poden aprofitar al màxim de les possibilitats que ofereix el jardí, gràcies als patis oberts. És una proposta, autogestionada per les mateixes famílies de l’AFA, que tenen a la seva disposició el jardí de l’escola, en horari de 17h a 19h, per gaudir d’una estona compartida amb els seus infants en l’espai escolar. 

La nostra escola participa del treball en xarxa amb altres serveis i professionals de la comunitat, relació que complementa i enriqueix la nostra tasca educativa, buscant afavorir l’atenció integral dels infants. Formem part de la realitat d’un barri molt actiu i intentem col·laborar d’aquesta sinèrgia. 

Compartiu aquest contingut