La Biblioteca de Sant Medir

A la nostra escola tenim com a objectiu acostar els infants a la literatura, entesa com a eix per conèixer i explorar altres realitats. A través dels recursos literaris es promouen capacitats diverses com la llenguatge, imaginació i la creativitat entre altres, i els permet endinsar-se en un món màgic i gaudir d’estones agradables. Per aquest motiu, fa uns anys vam engegar amb molta il·lusió el projecte de La Biblioteca, gestionat per l’equip i les famílies de l’escola.
 
La Biblioteca és un espai educatiu més que forma part de la nostra escola. Es troba a la planta baixa, just a l’entrada, emmarcada dins d’una zona polivalent. Està conformada per un conjunt de mobiliari tou i coixins, que faciliten que la lectura sigui un moment tranquil, còmode i plaent. En aquesta s’hi poden trobar àlbums il·lustrats, contes i llibres seleccionats especialment per als infants i les seves famílies.
 
Aquest recurs representa una oportunitat per a la comunitat, gràcies al seu valor educatiu. Aquí gaudeixen els diferents grups d’infants en el dia a dia de l’escola i també les famílies, que poden compartir moments de lectura en companyia dels seus fills i filles a l’inici o al final de la jornada. A més a més, comptem amb un servei de préstec destinat a infants i famílies, per tal de poder-se endur aquell conte que volen compartir a casa amb la seva  família o, en el cas dels adults, aquell llibre o conte que sigui del seu interès.
 
El temps dedicat a la Biblioteca facilita als infants l’adquisició d’hàbits, valors i aprenentatges rellevants, com la cura dels llibres, el plaer per la lectura o gaudir compartint petits moments a través de les històries. En definitiva, els beneficis al voltant d’aquest recurs són infinits, motiu pel qual li atribuïm un gran valor educatiu.

Compartiu aquest contingut