Patis Oberts, Escola Oberta

 

L'AFA de l'EBM Sant Medir i l'equip de l'escola s'organitzen per obrir el jardí per als infants, fora de l'horari lectiu. Amb aquesta proposta s'ofereix una alternativa de lleure autogestionada que potencia el vessant educatiu i social de l'espai.

A les cinc de la tarda el pati de l'Escola Bressol Sant Medir continua amb nenes i nens jugant i corrent amunt i avall. Fa uns anys que les famílies s'organitzen per obrir-lo fora de l'horari escolar perquè consideren que és un espai privilegiat d'educació ple de possibilitats. A través del joc, els infants aprenen a ser, a fer, a conviure i a conèixer i allà ho fan en un entorn pròxim i segur, que integra el temps no lectiu.

Cullerots de fusta, motlles, cafeteres, olles, etc. El jardí és ple d'objectes amb història. Diverses propostes de joc que promouen l'experimentació amb els diversos materials que han reutilitzat les famílies i que ajuden a desenvolupar les habilitats, la creativitat i fomenten l'aprenentatge en un context lúdic. La iniciativa vol ser coherent amb el projecte d'escola, així com amb els valors de l'educació per a la sostenibilitat que l'EBM Sant Medir, fomenta en diferents moments i espais de la seva vida.

Una altra de les funcions bàsiques dels patis oberts és de convivència i socialització de les famílies. És un moment idoni de relació i que les fa partícips i corresponsables del projecte escolar. Però, la seva implicació ultrapassa l'obertura del pati dues tardes a la setmana, hi ha una comissió que treballa pel redisseny i millora d'aquest espai, juntament amb l'equip de l'EBM Sant Medir. L'esforç s'ho val, la comunitat educativa ja ha aconseguit donar vida a l'escola bressol més enllà de l'horari lectiu. Especialment, gràcies als principals protagonistes: els infants de l'Escola Bressol.

 

Compartiu aquest contingut