Joc simbòlic al jardí

Fa temps a l'escola, vam iniciar el Projecte del Jardí, un espai de debat, per aportar idees, per repenasar l'espai exterior de l'escola, un temps compartit entre les famílies i l'escola. Durant les trobades, vam debatre sobre el que passa al sorral i vam concloure, que el que hi succeeix, no és només un passatemps o un entreteniment qualsevol, sinó que el que si viu, planteja reptes en el desenvolupament social, sensorial, imaginatiu i motriu, uns reptes que van conquerint progressivament segons les seves habilitats i els seus interessos.

Davant d’aquestes conclusions es va veure la necessitat de crear un espai de joc simbòlic. Així, que un cop fet el debat, els dibuixos, etc., les famílies van quedar un cap de setmana, van venir a l'escola per fer realitat aquesta part del projecte.

Gràcies a aquesta col·laboració mútua, ara els infants troben al jardí una proposta on poden desenvolupar el joc simbòlic, aquest joc que consisteix a imitar, simular i representar situacions, objectes o persones que no estant presents en el moment que es juga, així com a representar el món que ens envolta a través d’imitar les accions que fan els adults, adquirir llenguatge. Una activitat que ajuda també a l’adquisició de nou llenguatge i d’habilitats socials.

Així doncs, tot fent escola, hem fet comunitat.

 

Compartiu aquest contingut