El nostre projecte educatiu

L'escola bressol Xarlot està situada al barri del Carmel, dins del districte d'Horta-Guinardó. Som un servei educatiu amb una trajectòria de més de trenta anys d'experiència, altament compromesa amb l'educació d'infants de 0-3 anys.

Durant el curs 1999-2000 vàrem canviar d'edifici i ens vam traslladar al costat de l'escola Taxonera. Això va significar una millora de la qualitat dels nostres espais i equipaments.

El projecte educatiu de l'escola es basa en la visió d'un infant capaç i competent, amb múltiples potencialitats, que té un ritme propi, unes competències i unes preferències que cal respectar. Tots els infants són diferents i vivim la diversitat com una riquesa. Cada nen i nena ha de ser agent actiu dels seus propis processos de desenvolupament i aprenentatge, ells i elles són els veritables protagonistes del seu camí.

Basem la nostra tasca pedagògica en la preparació d'espais i materials de qualitat, i d'un entorn ric en estímuls. A través de la llibertat del joc i el moviment els infants troben a l'escola els ambients i materials necessaris per a cobrir les seves necessitats de desenvolupament, per això hem creat ambients de lliure circulació responent a les necessitats motrius, de joc, d'exploració i descobriment, de creació i construcció, de creativitat, d'expressió...a més creiem que tots els moments són educatius i valorem especialment tots els que podem dedicar a la socialització i la convivència, a la transmissió de valors i al tractament de les emocions.

Per a fer-ho, el paper dels educadors i educadores és d'acompanyament, defugint de la intrusió en els processos dels infants. Basem la nostra tasca en l'observació per a poder ajustar la nostra tasca pedagògica guiant-nos pel respecte, l'empatia, la cura en el llenguatge i la presència i atenció plena.

Valorem com imprescindible la participació i cooperació de les famílies i el fet de compartir tots plegats un camí i uns objectius comuns per al benestar dels infants.

Compartiu aquest contingut