Autoprotecció digital a l’Hangar
Nou espai d’assessoria sobre protecció de la llibertat d’expressió.
A la llum de la criminalització recent de la protesta i de l’expressió de la indignació a diversos estats d’Europa, des d’Hangar, juntament amb LAAS, obren un espai d’assessoria mútua per a persones, organitzacions o institucions que es vulguin dotar d’una protecció mínima a l’hora d’expressar-se: Autoprotecció digital. Sessions obertes d’assessoria compartida entre el laboratori d’interfícies i xarxes d’hangar i ‘LAAS’. La propera sessió és el 23 de novembre.
L’entorn digital s’assimila cada cop més a una esfera pública sense que per això els seus espais siguin públics ni les seves governances explícites, ni molt menys segures. Les xarxes socials, els espais web, les dades que anem cedint sobre allò que consultem o els documents remots que circulen i signem, tenen recorreguts informacionals invisibles que fan necessari que pensem en estratègies de protecció individual i col·lectiva.
En aquest espai d’assessoria oberta s’atendran consultes relatives a:
– programes de programari lliure (videoconferències, núvols a internet, emails…)
– arquitectura de servidors per a gestió de dades i serveis de proximitat
– missatgeria instantània encriptada
– gestió de metadades i bones pràctiques a xarxes socials
– tàctiques de consentiment i resistència col·lectiva
Aquest espai no és un servei, és una assessoria creuada, oberta i col·lectiva. Aquest espai està pensat com un punt de trobada on intercanviar estratègies sobre les possibilitats existents i participar en operacions que existeixen per assolir una vida informàtica més sana i relativament segura, o com a mínim, menys exposada.