Ciutat Oberta Biennal de pensament
Les Fàbriques participen en aquest projecte que generarà espais de debat per tota la ciutat.
Del 15 al 21 d’octubre se celebra, a Barcelona, Ciutat Oberta Biennal de pensament. En el marc d’aquesta iniciativa s’han convocat ponents d’aquí i d’arreu del món per tractar els canvis que tenen lloc en el món i que transformen també les ciutats. Diversos espais de la ciutat acolliran, durant aquests dies, punts de trobada, de discussió i d’acció per pensar conjuntament la ciutat que es vol i es necessita.
Les Fàbriques de Creació s’han adherit al projecte de la Biennal i s’hi han organitzat diverses activitats que giren entorn de temes tan diversos com la violència, la diversitat, l’art, el gènere o la tecnologia.
La Sala Beckett acull un diàleg, el 16 d’octubre, sobre la convivència i els prejudicis en societats diverses i dues obres de teatre, Ofici de tenebres escrita pel dramaturg i periodista polític Joan Rosiñol i Blues, amb text de Sergi Pompermayer.
A La Escocesa participa en el cicle “Art, filosofia i ciutat”, tres ponències, els dies 17, 18 i 19 d’octubre, a càrrec d’Enric Puig Punyet, Remedios Zafra i Santiago Zabala que comptaran amb la participació dels artistes residents Marla Jacarilla, Thilleli Rahmoun, Antonio Cerezuela i Marit Tunesveit Dyre.
Durant aquests dies es representa en el Tantarantana l’obra guanyadora de la Beca DespertaLab 2018, Hábitat (doble penetració), amb text i direcció de Roger Torns, una reflexió sobre la necessitat de l’individu de ser acceptat en la societat.
A Hangar s’ha organitzat, pel dia 19 d’octubre, el taller col·laboratiu “Lesions queers: metodologies per a la reparació parcial... o no” impartit per Helen Pritchard, Jara Rocha i Laura Benítez que es planteja com una composició col·lectiva per a pràctiques d’investigació parcialment reparadores.
I, el 18 i 20 d’octubre, a la Fabra i Coats se celebraran unes jornades amb conferències, debats, mostres i tallers que s’engloben dins de tres temàtiques diferents: “Ciutats digitals, llibertats digitals: comú digital, estàndards ètics i software lliure”, “Cocreació i memòria: laboratori de Ciutat Oberta” i, per últim, “Obrint el meló del núvol”, al voltant dels models comunitaris per a la propietat i la gestió de les infraestructures d’Internet.
Ciutat Oberta Biennal de pensament tindrà lloc del 15 al 21 d’octubre. A partir del 21 d’octubre i durant tres mesos se celebrarà +Biennal, una extensió de la iniciativa que seguirà acollint activitats sobre les transformacions del món i de les ciutats. Per a més informació sobre l’esdeveniment podeu consultar el seu web.