Residència a Kosice– UNESCO Creative City of Media Arts

20 de maig de 2020 to 30 de juny de 2020

Košice – UNESCO Creative City of Media Arts ofereix a artistes media (art i tecnologia) una estada de dos mesos a Košice (Eslovàquia) durant la tardor de 2020. Aquesta residència està organitzada per l’ONG Creative Industry Košice – punt focal d'UNESCO Creative City of Media Arts amb la cooperació de K.A.I.R. (Košice Artist in Residence)

 

Tota la convocatòria completa, aquí

Disciplina artística

Media arts (Art i tecnologia)

Característiques de la residència

Aquesta residència vol donar un espai a un artista d’una de les Ciutats Creatives de la UNESCO per desenvolupar el seu propi projecte artístic. La residència és una oportunitat de crear un nou projecte o continuar treballant en un projecte en desenvolupament des d’una nova perspectiva, abastant el tema que proposa aquesta convocatòria.

A qui va dirigit

La convocatòria està limitada a artistes que han nascut, viuen o treballen en qualsevol de les Ciutats Creatives de la UNESCO que es poden consultar aquí.

Durada de la residència

70 dies. Del 21 de setembre al 29 de novembre

Entitat convocant

Creative Industry Košice NGO
Kukučínova 2
040 01 Košice, Slovakia
www.cike.sk

Data de sol·licitud

Des del 20 de maig fins al 30 de juny de 2020, a les 23:59 (CEST)

Dotació i prestacions

 • Beca de 2.000 € bruts
 • Despeses de transport d’anada i tornada a/des de Košice
 • Allotjament a Košice
 • Taller
 • Pressupost per a producció tècnica (fins a 4.000 €)
 • Oportunitat de participar en l’art i la vida de la ciutat i desenvolupar el projecte propi a Košice

Condicions

Durant la residència, es demana a l’artista que participi en l’Open Studios Night (Nit de Portes Obertes) per presentar-se al públic local. Al final del programa de residència, l’artista oferirà al públic una mostra i una presentació final del treball creat durant els setanta dies d’estada en residència. Tant la mostra com la presentació formaran part del festival internacional de media arts, tecnologia i cultura digital, Art & Tech Days. Si ho vol, l’artista tindrà l'opció de ser un dels ponents a l’Art & Tech Conference.

 

Tema

El projecte a desenvolupar durant la residència ha de girar entorn al tema  “Responsabilitat Humana”.

 

En els últims cent anys, nosaltres, com a humans, hem experimentat un progrés exponencial en el desenvolupament econòmic i social. Tot plegat arriba amb grans assoliments, com l’augment de l’esperança de vida i l’alfabetització, la disminució de la pobresa, la millora de la interconnexió global, la urbanització, Internet, les nanotecnologies, la intel·ligència artificial, la realitat virtual, etc., però a la vegada, el creixement constant en condicions limitades a la Terra ha comportat també conseqüències negatives. S’exploten més recursos dels que es poden mantenir, hi ha un augment de les desigualtats, moltes espècies s’extingeixen, hi ha emergència climàtica, notícies falses, augment de la vigilància, etc.

 

La nostra funció com a éssers humans és assumir la responsabilitat d’allò en què hem intervingut i conquerit per trobar una forma sostenible i resistent de viure vides plenes i pròsperes com a societat global, mentre compartim el nostre planeta i protegim tota la vida i la bellesa que acull. Avui, més que mai, sentim la urgència d’abordar les preguntes globals del futur. Creiem que l’art i la creativitat tenen el potencial d’afegir una nova perspectiva que amb l’ajuda de la tecnologia podria ajudar-nos a trobar respostes i noves solucions.

 

Durant la residència, l’artista ha d’explorar el tema en el context de l’art i la tecnologia.

 

L’artista pot buscar respostes a les preguntes:

 • Quina és la relació entre un ésser humà i el nostre planeta? Entre éssers humans? Com poden referir-se a l’art i la tecnologia? Com es pot processar i desenvolupar aquesta relació?
 • Quin és el paper dels éssers humans en l’espai digital? Quina és la seva responsabilitat?
 • Com poden l’art i les tecnologies ajudar un ésser humà a ser resilient?
 • La tecnologia té la capacitat de resoldre tots els problemes en el futur?
 • Necessitem més arts i empatia per poder fer un ús millor i més responsable de la tecnologia?
 • Se’ns permet prendre decisions en nom del planeta?

Calendari

Termini de presentació de sol·licituds: Fins al 30 de juny de 2020, a les 23.59 h (CEST)
Resolució: 22 de juliol de 2020
Estada en residència: Del 21 de setembre al 29 de novembre de 2020

 

En cas d’una situació desfavorable provocada per la covid-19 o altres causes de força major, la residència seria posposada fins a la primavera de 2021. En aquest cas, s’acordaria individualment amb l’artista en residència seleccionat/da.

 

Presentació de candidatures

Per presentar-se a aquesta convocatòria, cal omplir el formulari d’inscripció en línia.

Altres internacionalitzacions relacionades