Convocatòria de residències de Mira Digital Arts Festival i Hangar
MIRA Digital Arts Festival i HANGAR.ORG s’uneixen per portar a terme un cicle de residències enfocat a la creació de contingut immersiu en format 360° per a dome i planetaris.
La convocatòria contempla la creació i investigació de noves narratives per a dome i planetaris. Està destinada a artistes nacionals i internacionals que necessitin els serveis i suport tècnic, els espais de treball i el context que ofereixen Hangar i Mira per al desenvolupament d’una peça 360°. El treball serà exposat en el marc de la celebració de MIRA Festival, els dies 7, 8 i 9 de novembre de 2019.
D’aquesta manera, MIRA i Hangar promouen el desenvolupament de noves propostes artístiques, l’exhibició d’avantguarda i el diàleg creatiu entre les disciplines més emergents de la creació audiovisual.
Disciplina artística
Art digital
A qui va dirigit
A participants de qualsevol disciplina que comptin amb experiència prèvia en el desenvolupament d’entorns digitals immersius.
Durada de la residència
Convocatòria de dues residències durant el mes d’octubre de 2019 a les instal·lacions d’Hangar. Una de les residències està destinada a participants residents a Barcelona i, l’altra, a participants nacionals o internacionals que no resideixin a Barcelona.
Lloc de la residència
Hangar
C/ Emilia Coranty, 16 (antic Passatge Marquès de Sta. Isabel, 40)
Can Ricart
08018 Barcelona
hangar.org
Data de sol·licitud
Des del 23 de gener fins al 23 d'abril de 2019
Projectes
Se seleccionaran 2 projectes en format expositiu 360° per a dome i planetaris.
Es donarà prioritat als projectes inèdits i originals. Cada participant pot presentar només una proposta individual. L’ajuda tècnica i la tutoria anual, a més de la residència, han de permetre la concepció, formalització, producció i finalització del projecte. La residència i les instal·lacions d’Hangar i MIRA DOME han de servir per ultimar els darrers detalls i ajustaments del projecte, amb l’objectiu que sigui exposat i presentat en el marc del festival MIRA 2019.
Els projectes que s’hi presentin han de respondre als següents punts:
- L’exploració dels entorns visuals augmentats i la interactivitat.
- La investigació de sistemes de so omnidireccionals i especialitzats.
- La singularitat i la innovació en el contingut narratiu.
- La mescla o interacció amb diferents tècniques digitals.
També es valoraran aquells projectes que agreguin, de manera distintiva, un o més elements que ressaltin les característiques del mitjà, per enriquir l’experiència immersiva de l’audiència. Les obres acabades han de comptar amb una durada de 15-20 minuts.
Els projectes seran tutoritzats des del mes de març. L’artista haurà de fer un seguiment mensual enviant material gràfic amb el desenvolupament i els avenços del projecte.
Podeu consultar la fitxa tècnica de MIRA DOME, espai pel qual ha de ser plantejat el projecte.
Condicions
Presentació de l’obra dels i les artistes
Els i les artistes es comprometen a:
- Impartir un taller obert al final del període de residència (Hangar), on es mostri el procés de desenvolupament i s’expliquin les possibilitats de crear un projecte de format immersiu.
- Exhibir un projecte immersiu adaptat a les instal·lacions de MIRA DOME en el marc del Festival MIRA 2019.
Recursos
MIRA ofereix els següents recursos als i a les residents seleccionats:
- Assessorament conceptual i tècnic des del mes de selecció fins al dia de la presentació amb un equip expert en creació de contingut en format domo.
- Accés a les instal·lacions de MIRA DOME, durant la setmana prèvia al festival.
- Presentació del projecte en el marc del festival.
- Allotjament durant les dates del festival.
Hangar ofereix els següents recursos als i a les residents seleccionats:
- Espai de treball.
- Acompanyament durant el desenvolupament del projecte:
- Assessorament en temes referents a la producció artística (assessories en la planificació de la producció, elaboració i gestió de pressupostos, etc.)
- Assessorament gratuït, una vegada a la setmana en el marc dels Dijous Oberts, sobre qüestions relacionades amb la imatge digital, desenvolupament de projectes interactius i producció digital.
- Difusió del projecte al web d’Hangar.
- Serveis de producció, d’espais i materials d’Hangar.
- L’artista internacional comptarà amb allotjament durant tot el mes d’octubre (habitació individual, cuina-menjador i bany compartit amb un o una altra artista resident).
- L’espai de treball que s’ofereix consisteix en un taller de 30 m², situat en la primera planta d’una de les naus que formen part del centre HANGAR. L’espai compta amb una taula de treball, presa de corrent elèctrica, pica d’aigua i connexió a internet (Wifi). Aquest espai serà compartit entre els dos residents seleccionats per aquesta convocatòria.
Més informació sobre la Regulació i l’organització de la convocatòria, aquí.
Selecció
El jurat estarà format per professionals de l’àmbit de les arts visuals i membres de l’organització de MIRA i Hangar. Es valorarà la innovació i l’aportació al camp de les arts visuals, així com l’originalitat de la proposta. També es tindran en compte les despeses de producció, logística i de desenvolupament del projecte, segons la capacitat econòmica de les organitzacions.
Calendari
Termini de presentació de sol·licituds: Fins al 23 d'abril de 2019
Resolució del procés de selecció: durant el mes d’abril de 2019
Presentació de candidatures
Per participar cal enviar un e-mail a l’adreça opencall@mirafestival.com indicant en l’assumpte “IMMERSIVE NARRATIVES + nom del projecte” i adjuntar la següent documentació:
- Descripció del projecte
- Nom del projecte i país de procedència.
- Exposició del marc conceptual de la proposta i explicació esquemàtica del desenvolupament tècnic del projecte (màxim 1.000 paraules). El projecte no podrà modificar-se una vegada sigui acceptat.
- Suport gràfic o audiovisual de la proposta. (Es recomana enviar vídeos).
- Riders: requisits tècnics i material necessari per al desenvolupament del projecte.
- Calendari de realització o pla de treball aproximat, indicant el temps necessari per al desenvolupament del projecte.
- Durada del projecte.
- Pressupost del projecte.
- Pressupost total estimat, desglossant els diversos conceptes i partides econòmiques corresponents de manera que permetin avaluar clarament la dimensió econòmica del projecte. Els honoraris de l’artista (i dels col·laboradors, performers, etc.) han d’estar inclosos en el total del pressupost.
- Dades personals
- Nom complet
- Data i lloc de naixement
- DNI o passaport
- Telèfon
- Declaració d’artista
La Declaració d’artista és l’Artist Statement, un breu discurs sobre la identitat artística del treball.
- Currículum Vitae i Portafolis
- URL del web personal (opcional)
Tota la documentació s’haurà d’adjuntar en un ÚNIC document recopilatori. L’arxiu ha d’estar en anglès, castellà o català i en format PDF d’un màxim de 20 Mb.