RESIDÈNCIA PER A ARTISTES I COMISSARIS A HOMESESSION

13 de març de 2018 to 31 de desembre de 2029

Convocatòria internacional de residències per a artistes i professionals de l'art que vulguin desenvolupar el seu projecte o treball de recerca a Barcelona.

Disciplina artística

Arts visuals

A qui va dirigit

Artistes i comissaris de qualsevol edat i nacionalitat.

Data de sol·licitud

La convocatòria és permanent. El jurat es reuneix per valorar les propostes dues vegades l'any, durant els mesos de gener i juliol. 

Lloc

Homesession
C/ dels Molers, 15, local
08004 Barcelona

Característiques de la convocatòria

Aquesta convocatòria internacional del centre d'art Homesession consisteix en una residència per a artistes i professionals de l'art que vulguin desenvolupar les seves recerques o projectes a Barcelona. La convocatòria inclou allotjament i espai de treball per un període d'entre una setmana i tres mesos, tot i que es dóna prioritat a la sol·licitud d'estades de dos mesos.

Condicions

El cost de la residència és de 550 € per dos mesos. El preu inclou l'allotjament i l'estudi per treballar. No s'inclouen les despeses de viatge i manutenció. Es poden cobrir algunes despeses de material.

L'allotjament consta d'un apartament de 18 m² a la primera planta que inclou un dormitori, un espai per treballar/sala d'estar i un lavabo privat.
Per a més informació sobre l'espai i les normes d'ús, accediu a l'enllaç de la convocatòria.
Opcionalment, es pot optar a fer una mostra en l'espai d'exposició de Homesession, segons disponibilitat, durant un màxim de dues setmanes.

Homesession es farà càrrec de donar suport a l'artista resident amb:

  • Cartes de suport i recomanació per sol·licitar finançament extern
  • Sessions individuals amb comissaris
  • Visites a la galeria i altres esdeveniments de Homesession
  • Presentacions a artistes, professionals de l'art i entitats del sector
  • Invitacions a mostres privades, esdeveniments i altres oportunitats per conèixer professionals del sector artístic
  • Presentació en petit comitè (conferència, projecció, portes obertes o espectacle)

Calendari

Hi ha dos processos de selecció a l'any, durant el mes de gener i el mes de juliol. Cal tenir en compte que Homesession planifica les residències amb 6 mesos d'antelació. Així, el 30 d'abril, aproximadament, es publiquen les resolucions de les residències atorgades pel període de l'1 de juliol al 30 de desembre, i cap al 30 d'octubre, es publiquen les resolucions per a les residències per al període de l'1 de gener al 30 de juny de l'any següent.

Presentació de les candidatures

Per sol·licitar una residència a Homesession cal completar i enviar el formulari i adjuntar el portfoli (PDF, màx. 6 MB) i el currículum vitae (PDF).

Altres residències relacionades