En aquestes trobades, s’ha ofert un context formatiu amb eines vivencials per la reflexió intercultural i la no discriminació en l’àmbit del lleure educatiu que es desenvolupen des d’entitats de lleure del Districte de Ciutat Vella.
El propòsit és anar obrint i facilitant contextos on es prengui consciència del sistema de jerarquització i opressió d’unxs envers les altres i es produeixin interaccions positives i reconeixements també entre els equips de monitors/es amb diversos bagatges culturals-religiosos.
Es tracta d’un procés inèdit, tant pel procés de disseny i planificació fet entre diversos departaments i institucions implicades (Coordinadora Baobab, Oficina per la No Discriminació, Oficina d’Afers Religiosos, tècnica de participació de la Fundació Tot Raval, Programa BCN Interculturalitat, Aecv, Districte de Ciutat Vella, etc.); com per l’interès rebut dels joves, amb ganes d’interrogar-se respecte a la seva pràctica de lleure educatiu en termes interculturals.
S’emmarca en la línia de treball de lleure educatiu amb perspectiva intercultural, que articula una triple estratègia en el camp del lleure educatiu de Ciutat Vella, que inclou:
- formació de joves de contextos culturals diversos per tal d’augmentar el nombre de joves d’origen cultural divers als centres de lleure,
- trobades formatives-vivencials a monitors/es d’esplais, caus i altres entitats de lleure,
- co-organització i realització d’activitats trimestrals entre esplais/agrupaments i entitats de lleure de contextos culturals diversos.
Entre d’altres, hi van participar joves vinculades a la parròquia St. Agustí-comunitat filipina del Raval i de la mesquita Abou Ayoub Al Ansari del Casc Antic.