infoJOVE Barcelona

Ajuts per l’autoocupació de joves

dj., 07/20/2023 - 15:34

Joventut

Si tens entre 18 i 29 anys, ara tens l’oportunitat d’aconseguir una subvenció de fins a 15.120 euros si decideixes ser un treballador autònom i començar un negoci propi. 

Si tens entre 18 i 29 anys, ara tens l’oportunitat d’aconseguir una subvenció de fins a 15.120 euros si decideixes ser un treballador autònom i començar un negoci propi. 

Per optar a aquesta subvenció impulsada pel Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, és imprescindible que t’inscriguis al programa de Garantia Juvenil com a “inscrit beneficiari” abans de donar-te d’alta com a treballador autònom. I almenys un dia abans de presentar la sol·licitud d’ajut, cal que hagis iniciat l’activitat econòmica.

Tingues en compte que s’entregarà el 80% de la quantia de la subvenció quan es concedeixi l’ajut, i el 20% restant un cop la justifiquis correctament.

Per aconseguir la totalitat de l’import de la subvenció, hauràs de demostrar la continuïtat de l’activitat econòmica durant 18 mesos sense interrupció mitjançant informació fiscal i/o de facturació. Si no compleixes aquest requisit o l‘activitat s’atura abans dels 12 mesos, caldrà retornar tot l’import rebut. Però, en canvi, si se supera el primer any només caldrà retornar una part de l’import atorgat, en funció de quants mesos hagi estat en marxa.

Recorda que durant aquest període, no se’t permet tenir cap contracte laboral.

A més, és imprescindible que mantinguis el teu domicili fiscal a Catalunya, així com el del centre de treball, si s’escau, i que puguis demostrar la participació en activitats formatives relacionades amb el teu negoci.

Tens fins al 20 de setembre a les 15 h per presentar la sol·licitud. Fes-ho a través del Canal Empresa o la pàgina web de tràmits de la Generalitat. Cal fer servir idCAT Mòbil o un certificat digital.

Consulta les bases de la convocatòria al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya per obtenir més informació sobre aquesta subvenció per a joves autònoms. Si tens dubtes, pots escriure un correu a treballautonom.treball@gencat.cat

Ep! I al setembre t’atendrem a Joves de Barcelona i t’ajudarem a fer el tràmit.

Ajuts Activa Autòno+

Si aquest ajut no s’adapta a tu, l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, també ofereix ajuts a les persones autònomes amb l’objectiu d’alleugerir la càrrega de despeses que l’autònom/a ha d’assumir durant el primer any d’activitat.

La quantitat de la subvenció es calcularà segons les despeses justificades en el moment de la sol·licitud, fins a un màxim de 3.000 euros. 

Poden demanar la subvenció totes les persones empadronades a la ciutat de Barcelona que hagin iniciat una nova activitat econòmica com a:

  • Treballadors i treballadores autònomes (empresaris i empresàries individuals)
  • Noves persones sòcies de cooperatives de treball associat

Informa-te’n al web de Barcelona Activa de tots els requisits, despeses deduïbles i com demanar-la.