infoJOVE Barcelona

Dibuixa la teva lluita!

06/02/2023 - 11:19 h

Joventut

Joves. Fins al 3 de març, el servei infoJOVE Nou Barris manté obert el concurs artístic que premia il·lustracions que transmetin com ens identifiquem com a dones, com vivim el ser-ho i/o quines barreres ens hem pogut trobar.

El Concurs de dibuix feminista 8M: “Dibuixa la teva lluita” està organitzat pel servei infoJOVE Nou Barris.

Sumant-se a la lluita del Dia Internacional de la Dona Treballadora (el 8 de març), el certamen vol premiar obres realitzades per joves, centrades en la temàtica sobre el feminisme i com ho vivim a nivell personal.

És a dir, com ens identifiquem, com vivim el ser dones, quines barreres ens hem pogut trobar, el masclisme, les violències, la sororitat, l’empoderament…

La proposta és la de poder transmetre, a través del dibuix i la il·lustració (amb la possibilitat d’incloure un lema), la vostra pròpia experiència i/o la de les vostres companyes com a joves.

La tècnica del dibuix pot ser pintura acrílica, llapis, colors, tècnica mixta o digital.

Es poden presentar les obres fins al 3 de març del 2023, segons d’indica a les bases de participació del certamen.

El 9 de març del 2023 es donaran a conèixer les obres guanyadores a
través del compte d’Instagram @pijnoubarris.

Requisits

  • Haver nascut entre els anys 2003 i 2010, i residir a la província de Barcelona (Alerta! Abans de lliurar el premi, es comprovarà l’edat de les persones que resultin guanyadores, i el seu lloc de residència).
  • Presentar una obra de creació pròpia i inèdita.
  • L’obra es pot presentar de manera individual o grupal (en aquest cas el premi recau entre els i les participants). En cas de fer una participació grupal, la participació serà de màxim 3 persones i només una persona del grup ha de fer la inscripció, anotant el nom de la resta de participants.
  • Es valorarà l’originalitat de l’obra.
  • L’organització es reserva el dret d’excloure les obres que, amb el seu contingut, vulnerin la dignitat humana i/o promoguin l’odi, el menyspreu o la discriminació per motius de naixement, raça, sexe, religió, nacionalitat, opinió o qualsevol altra circumstància personal o social.

Premis

El concurs tindrà un total de tres obres guanyadores, escollides per
l’equip de professionals del servei infoJOVE Nou Barris. Com a premis, rebran:

  • La primera: “tote bags” amb el seu dibuix i un val de 30€ per gastar a la llibreria Acció Perifèrica.
  • Les tres obres: la possibilitat de formar part d’una exposició que tindrà lloc a l’equipament.