infoJOVE Barcelona

L’Espai Jove les Basses acull places de l’Escola Municipal de Segones Oportunitats

05/12/2022 - 13:39 h

Districte Nou Barris

El servei atén aquest 2022 – 2023 un total de 90 joves repartits en dos cursos

El servei atén aquest 2022 – 2023 un total de 90 joves repartits en dos cursos

L’Espai Jove les Basses acull des d’aquest curs 2022 – 2023 l’Escola Municipal de Segones Oportunitats (em2o). Ho fa juntament amb les aules de l’escola, situada al carrer Capella 10, a Sant Andreu. Aquesta ampliació del servei permet atendre des d’aquest any un total de 90 joves, repartits en dos cursos.

Des de la posada en marxa l’any 2019, dels 104 joves que han participat a l’em2o, 69 han aconseguit fer un retorn al sistema educatiu d’estudis post-obligatoris o han iniciat un projecte d’inserció laboral. De fet, d’aquests 69 n’hi ha 20 que han aconseguit trobar feina.

Dels altres 35 joves, n’hi ha 24 que continuen a l’em2o amb un recorregut formatiu més llarg, dos van optar per canviar a d’altres centres formatius, i nou han deixat el programa per diferents motius (canvi de domicili o altres motius personals).

Més oportunitats educatives per a adolescents i joves de la ciutat

L’em2o és un nou servei socioeducatiu per refer trajectòries educatives de jovent que ha experimentat abandonament escolar prematur (“AEP”) o ha iniciat estudis post-obligatoris sense èxit, i que es troba en situació de vulnerabilitat social.

Aquest servei s’emmarca en les polítiques de l’Ajuntament de Barcelona d’equitat educativa, que volen oferir oportunitats educatives a adolescents i joves de la ciutat. Compta amb l’estreta col·laboració del Consorci d’Educació de Barcelona, de l’Institut Municipal de Serveis Socials, del Departament de Joventut, de Barcelona Activa, i del Pla de Salut Mental.

L’accés a aquest servei gratuït és voluntari i s’ofereix un programa amb una durada de dos cursos (24 mesos).

L’em2o també desenvolupa accions per establir col·laboracions amb empreses per fer-hi visites i formacions a mida, amb la condició que estiguin disposades a oferir oportunitats de feina per al jovent.