Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust 2021

Dijous 28 de gener es va celebrar l’acte institucional per commemorar el Dia Internacional en memòria de les víctimes de l’Holocaust.

La tradicional Cerimònia del Record va tenir lloc al Saló del Tinell (plaça del Rei) a partir de les 18 hores, i va comptar com sempre amb la participació de les comunitats jueva, gitana i homosexual i familiars de persones assassinades i deportades, i va ser presidit per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau i la consellera de Justícia, Ester Capella.

La cançó “Arvoles yoran por luvyas”, una peça sefardita que cantaven els jueus espanyols als camps d’extermini, va obrir l’acte abans d’encendre les set espelmes del record.

Cadascuna de les espelmes ret homenatge a diferents col·lectius. La primera, als sis milions de jueus assassinats pels nazis. La segona, en record de la resistència jueva, i una tercera per al milió i mig de nens i nenes que van patir la barbàrie nazi. Tres espelmes més s’encenen per recordar les víctimes del poble gitano, els republicans i les republicanes deportats als camps nazis i a tots els altres col·lectius que van patir la persecució. Finalment, la setena recorda els “Justos entre les Nacions”, homes i dones que van arriscar la seva vida per salvar jueus i jueves perseguits. Durant l’encesa d’espelmes es va interpretar “El malei rachamim”, pregària jueva pels difunts.

L’encesa va donar pas a un minut de silenci per les víctimes de l’Holocaust, la lectura de textos i la interpretació de “Gelem Gelem”, himne del poble gitano, i “El cant dels ocells”.

Data d'inauguració:
28/01/2021
Districte:
Ciutat Vella
Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust 2021

Comparteix aquest contingut