Plaça de Salvador Puig Antich

La plaça de Salvador Puig Antich, que es troba a Roquetes (Nou Barris), es va inaugurar tres dies després que es complissin 42 anys de l’execució a Barcelona a garrot vil ordenada pel règim franquista.

Durant l’homenatge, s'ha inaugurat un monument, situat a la mateixa plaça, obra de l’arquitecte Nicolás Aparicio i de l’artista Gerard Cuartero. És una al·legoria a la llibertat en forma de passarel·la metàl·lica convertida en un balcó sobre Barcelona, la ciutat on va néixer i va morir Salvador Puig Antich. El monument inclou una placa on es poden llegir les dates del naixement i de l’execució de Puig Antich i el text següent: “Víctima de la dictadura del general Franco, executat al garrot vil.”

La plaça de Salvador Puig Antich es va dignificar a principis del 2015, després que l’Ajuntament de Barcelona acordés, el 2014, fer costat a la família Puig Antich en el propòsit de revisar el judici militar de Salvador Puig Antich, restituir la veritat i revocar-ne la sentència de mort. El suport es va articular en forma de declaració institucional, que també expressava el compromís de renovar l’espai per tal que esdevingués un indret per a la seva memòria.

Data d'inauguració:
05/03/2017
Districte:
Nou Barris
Plaça de Salvador Puig Antich

Comparteix aquest contingut