Data: A partir del 17/12/2019

Lloc: Exposició itinerant a diversos espais de la ciutat

La Model és la primera parada d’una exposició itinerant sobre el bo i millor del passat de Barcelona: una història de desafiament, d’abnegació i de lluita. La mostra està organitzada pel MUHBA, la Comissió Centenari Prosperitat (Nou Barris) 1919-2019 i la Regidoria de Memòria Democràtica.

El tros de terra on el 1954 s’instal·la l’empresa automobilística Harry Walker sintetitza el bo i millor del passat de Barcelona: una història de desafiament, d’abnegació i de lluita. També, de frustracions i d’esperances derrotades; de propostes que dibuixaven futurs alternatius al nostre present que no es van arribar a complir. Però res d’allò per al qual s’ha lluitat es perd per sempre. I les divuit hectàrees de l’antiga fàbrica Harry Walker ho mostren clarament. És possible que aquest no sigui avui un enclavament lliure per complet de les lògiques mercantilistes, però és un espai que s’ha guanyat a pols al sistema econòmic imperant.

La Catalunya urbana està plena de petites Harry Walkers: d’espais aconseguits en contra dels interessos particulars i que, a través d’una lluita que es perd en el temps, s’han posat al servei de la majoria.

El juny del 2017 activistes i veïns de la Prosperitat van reanomenar aquell espai Plaça de les treballadores i treballadors de Harry Walker. Un canvi que, com tants altres en el passat, fou assumit per l’Ajuntament de Barcelona, que el va incloure en la revisió del nomenclàtor que elaborà el maig del 2018. Un reconeixement que assumeix que sense lluita no hi ha futur.

L’exposició “Harry Walker: obrers i veïns en lluita” és una proposta de la Comissió Centenari Prosperitat (Nou Barris) 1919-2019 i s’ha previst el següent calendari:

Inauguració
Lloc: La Model, cinquena galeria
C/Entença, 155
Dia: 16 de desembre de 2019
Hora: 19h

Itinerances
La Model: del 17 desembre de 2019 al 26 gener de 2020
Centre Cívic Lleialtat Santsenca: del 27 de gener a l’1 març de 2020
Marquesina de la Via Júlia: del 2 al 15 de març de 2020
Muhba Oliva Artés: a partir del 16 de març de 2020

Comparteix aquest contingut